MASO DAH SUNTUK WEH!!!

13 09 2009

LETIH

Advertisements




9 SEPTEMBER 2009

9 09 2009

Atau lobih mudah ditulis sebegini : 090909

I like!





RAMADHAN 2009

4 09 2009

Amacam sambutan Ramadhan tahun ni!? ok lah kut.. masing2 dah bosa panjang… takkan kerling kanak2 jilat eskrim pun telan air liur!? mula lah berimaginasi amek tukul besi.. angkat tinggi2.. pastu hentak kuat2 tepat kat ubun2 kanak2 tersebut… dengan harapan dapat merampas eskrim dari pihak lawan… (jangan buat aksi ini di rumah!!)

Kenangan pasal Bulan Puasa ni aku dah ada post dlm “Photopages aku tahun lepas” so.. maleh nak ulang galak kali.. nanti makin lama makin banyak plak nasi tambah dlm penceritaan tu kang… kononnye nak buat cerita lebih gempak.. hahah! tak kuasa lah…

Buka pose!!? erm.. pada awal penglibatan.. aku ngan Dak Ayu makan kat ghumah je… kan main rajin lagi ongGhumah aku tu ke dapur!! mcm2 masakan dibuatnye.. kagum gak aku!! pandai ghopenye dia masak!! huuh! Sodap lak tu!! (TQ buku resepi!!)

Lama-lama-kelamaan… kami dah mula dihimpit kesibukan kerja (ayat ni normal bagi insan kudus bernama En. Bye)… dah mula tak sempat nak masak dah!! aku pun dah takde mood nak pilih ikan.. sayo.. daging.. udang yg segar2 serta perahan jus ikan bilis (kiub ikan bilis Megi) kat kedai blakang sana tu!! apa lagik!! Pasar Ramadhan lah jadi tukang masak kami berdua (kebanyakannye tak berapa sodap rasanye)…

Memandang kan musim raya dah tak lamo lagi dah… nak tanye ni.. dah ade ke yang melawat Masjid India carik baju sedondon!! Aku lum berkesempatan lagik ni.. tengok lah lagi seminggu ni… aku ngan Dak Ayu cadang nak pegi!! Huh! aku dah dapat bayangkan.. betapa sesaknye jalan raya time tu!! peniaga parking mula lah main harga!!! sepatutnye musim perayaan ni kene buat harga runtuh!! ni tak.. makin naik plak harga parking!!! huh!!! naik sikit2 takpe gak.. ni sampai boleh lah beli setukin raya 3 pasang berlainan corak!! Kerajaan kena tetapkan harga syiling bagi pengusaha parking ni! biasa dia tu!!

Erm.. dah plan ke nak beraya mana.. baik buat undian SMS cepat!! bagi yg anak ghamai tu, apa lagi.. kempen lah kau2.. kalau ada budget lebih boleh lah upah pengundi hantu!! hahah!! jangan cari pasal.. nanti kompius plak org rumah.. mana lak datang nye lebih 4 orang anak plak ni!! hahah!! nayo!!!

Ok lah eh!! nak sambung kojo!! disertakan disini gamba aku yg tekun mencari rezeki utk duit raya!!!
Erm.. BUKAN SONANG NAK CARI DUIT!!

KERJA-01