Ya Allah.. Aku bertaubat kepadamu!!!

11 11 2012

Dak Hirman dengan sapa tah tu.. Member opis dia kut… Erm.. Follow je lah… Aku dah lupa apa yg dibualkan.. Dalam pada duk  Bejalan sambil bebual.. Tetiba dua2 mamat ni lari ke arah sebuah public phone.. Hirman sentap sesuatu dari sisi kiri public phone tu.. Aku nampak mcm litar elektronik sebesar kertas A4.. Disebelahnye pulak member dia yg aku tak kenal tu buat bende yg sama.. Isk!! Apehal plak nih…

Tak semena-mena… Public phone tu berasap.. Alahmak… Aku jadik sedikit cuak… Aku tengok sekeliling… Kereta sebelah aku plak berasap!!! Tak sampai beberap saat setiap kenderaan keluar asap… Dan aku dapat rasa tanah yg aku pijak berderap… Terus hujaN turun… Aku rasa lega sangat.. Bolehlah air hujan ni kang kurangkan asap yg tah apa puncanya menjelma ni…

YAllah.. Bila hujan tu menitik je… Tanah sekeliling aku plak berasap.. Ahh.. Aku rasa mcm tahu apa yg bakal berlaku ni… Aku lari.. Lari… Lari sekuat hati… Sampai di suatu bangunan apa tah.. Masjid kut..

Sekeliling aku org dah tak tentu hala.. Lari sana sini.. Sempat jugak aku terdengar pengumuman yg lebih kurang berbunyi mcm ni..”wahai umat semua… Masanya telah tiba.. Walau bagaimana pun utamakan yg tua dan yg tak sihat.. Kalau kena hantar hospital.. Hantarlah dulu” camtu lah lebih kurang… Ait! Apa plak ni. . Keadaan dah huru hara sempat plak nak hantar org sakit ke hospital…

Plap!!! Dunia jadi gelaP gelita. . Gelap sangat.. Sunyi tetiba… Waktu tu aku betul2 kompom.. Tak syak lagi… KIAMAT is comming!!! Terdetik dlm hati aku.. “YaAllah… Banyak dosa aku buat sebelum ni… Rasenye Tak sempat aku nak bertaubat… ” aku teringat yg pagi tadi aku sempat lakukan solat subuh… Tapi yg lompong2 sebelum ni.. SejaK akil baliq sampai setua ni… Tah berapa solat yg di tinggal.. Berapa kali melantak maggi ngan kfc dibulan ramadhan… Dan dosa2 lain yg tak perlu nak dihuraikan panjang2…

Cahaya mula menyinar… Dari kelam.. Sedikit sedikit Menjadi cerah… Sayangnya… Dari arah yg bertentangan… Ya.. Dari arah barat!!!!

Aku menangis… Menangis yg sangat2… Setahu aku waktu ini tiada lagi pintu taubat… (betulkan aku jika salah) mulut aku terus terkumap kamit minntak tuhan ampunkan dosa aku… Tak henti2 aku mohon taubat!!! Walaupun aku tahu dah takda gunanya lagi… Aku dah dpt bayangkan seksaan api neraka yg bakal aku terima… Wahai kawan.. Walau sekali kita tinggal solat lah katakan.. Entah berapa tahun kita dalam neraka… Dan setahun disana tah berapa ribu tahun plak di dunia… MasyaAllah….

Tetiba aku tringat Dak Ayu dan Amaani.. Dorang kat kampung… Hari ni baru nk balik kl.. Bertambah hiba aku.. Makin kuat aku menaNgis… Tak sempat aku nak tatap muka dorang buat kali terakhir… Sebak sangat rasenye… BeraPa ribu tahun lagi boleh berjumpa.. Dunia dah kucar kacir… Mustahil boleh bertemu!!!!

“Ya allah ampuni dosa ku Ya Allah… Aku bertaubat kepadamu…”

“Ya allah ampuni dosa ku Ya Allah… Aku bertaubat kepadamu…”

“Ya allah ampuni dosa ku Ya Allah… Aku bertaubat kepadamu…”

* itu lh yg aku alami waktu aku tidur sebentar tadi.. Fuhhhh! Sangat.. Sangat… Sangat dasyat keadaannya…

Wassallam~





Tugasan Hakiki

10 11 2012

Semenyih… Itulah destinasi aku hari ni… Client aku yg ni dah lama booking.. Dia jumpa servis aku dlm facebook katanya.. Alhamdulillah… Peten meniaga alaf skarang ni.. On9.. Takyah nak jumpa pun boleh deal business.. Siap boleh bayar terus.. Pun on9 gak!!! Huh cukup caNggih.. Tak kurang gK lah yg menipu songlap duit org secara maya… So berhati-hatilah wahai teman…

Nampak gaya perjalanan lancar… Tatkala aku duk menaip ayat ni aku dah slamat sampai ke destinasi.. Terlewat 2 menet dari waktu dijanjikan.. Rasenye blom jatuh hukum mungkir janji lg kut.. 🙂

Minggu ni mmg getir sket.. Job memang tengah melambak!! Tah hapo tah yg best sangat.. Sampai beduyun org nak kawen.. Mungkin 10.11.12 kut!! Tarikh cantik yg seNang nk ingat sampai nak cucu…

Nak setting kawan2 satu team bg setiap majlis… Kau gi sana.. Kau plak gi sana… Dan skali lagi acara on9 transfer melibatkan ribuan ringgit sebagai upah… Fuh… Letih…

Ingat lg aku masa mula2 mula masuk dunia wedding fotografi ni.. Nak jumpa job mau dua tiga bulan sekaLi… Adohai.. Skang alhamdulillah.. pOtOpOyO kini berkembang mekar… Dan mohon Allah murahkaN lg rezki aku!!!

Baiklah… Nak mula tugasan.. Jumpa lagi yaa!





Hujan… Job.. Hujan… Job

9 11 2012

Hari2 hujan kan? Kalau kat kampung aku time2 mcm ni mmg tgh mengadap cekodok pisang ngan neskepe susu ni. Buatan mak… Erm.. Rindu plak aku ngan skopion kesayangan aku ni… Apa gak ey beliau tengah buat skang ni…

Last skali aku tipun dia baru setel check-up.. Sakit hati beliau datang balik.. Maksud aku organ ‘hati’ yg sebenar beliau dijangkiti tah mende ape tah.. bln pose yg lepas dah operet… Ingatkan dah bebas.. bila check semula masih ada lagi saki baki… Harap mak tabah menghadapi dugaan tuhan ni ya… Anakanda kt sini sentiasa mendoakan kesihatan buat mak… Hari tu mak ada turun kl… Singgah jap kt umak aku… Mcm biasa aku bawak mak gi makan2… Mcm2 crita terkupas…

Salah satu cerita beliau… Sambil pandang muka Dak Ayu (utk imbasan.. Ayu yeklah org rumah aku.. )

“Si Kury (its me!) ni time kocik2 dulu.. Ponah skali melalak-lalak nak kan lori BJ…” BJ yeklah salah satu siri tv yg popular tahun 80an dulu.. Kisah pemandu lori yg berkawan rapat ngan seko beruk… Aku pun dah lupa apa kisahnye.. Yg aku tahu ada hero.. Lori panjang.. Ngan beruk seko!!! (BJ and The Bear)

“Mak ni sampai tak tido malam memikey an kemahuan anK sorang ni… Mak bukannye ado duit pun.. Tak bolikan kang… Tak ghonti lah melalak.. Nak tak nak usohokan jgk lah cari duit.. Bolilah jadi ey lori tu~” sambung omak.. Tak sangka plak camtu skali kisahnye.. Tapi yg aku ingat mmg aku nakkan sgt itu lori… Beli kat umah Cikgu Muzakir… Tah mana tah menatNg lori menaN tu skang ni gak ey.. Dah jadi petroleum gak nye..

(jap berenti tengok Inkigayo jap.. K-Pop!!!) ………….. ~

Ok sambung balik… Skang ni Amaani dah mula memintak.. Kalau gi shopping tu. . Mula la bijik mata buntang dia tu melilau scan produk sekeliling.. Hahaha.. Menurun prangai apak dia lah kut… Tapi stakat ni takdo la tahap guling atas marmar shopping kompleks lagi… Mau haru biru terkois jadinye kelak!!!

Biasenye aku beli mainan dia waktu beliau tiada disisi.. Nyaman sket nak pilih… Tapi ikut slera aku lah… Rase nak beli ball.. Aku beli ball… Rasa nak beli periuk karan mainan.. Belilah… So.. Amaani kena pasrah dengan apa yg ada… Hahahah.. Kesian…

Okey lah ujan pun dah reda ni.. Jap lagi jam 6 nak gi shooting org nikah… Moga urusan bejalan lancar… Ada masa lagi nanti bertemu lagi… Aku ni ikut mood.. Kengkadang sehari lapaN belas post aku boleh up.. Kengkadang lapan bulan pun belum tentu satu aKu post.. Hahaha… Till next time!!!! Daaa….