MENU

22 05 2009

Aku terpakse mulakan post kali ini dengan bunyi yg tak asing lagi…

Trut! Trut!.. Trut! Trut!!!…

Isk! capo pulak yg tipun aku tengah pagi neh!… dari terus tertanye-tanye baik aku semak sendirik… erm… Dak joe rupanye… apo yg dio nak plak ni.. dah lamo tak tipun, tetibe tipun plak…

Aku : Yes Bro.. pokaba!?

Joe : Sihat bro!

Aku : Apo cito eh ni!?

Joe : Nak tanye.. ko buat design menu tak!?.. member aku nak mintak ko design kan..

Aku : Erm.. segala alah design aku buat bro!… tada masalah…

Joe : kalu okey.. ko datang “Restoren Pinang” ni jap.. kat Bukit Tunku ni.. jumpa owner dia.. ko bincang lah sendiri ngan dia…

Aku : Okey.. nak gerak kang aku tipun ko balik.. Thanks Bro!

Erm.. tugasan baru… buat menu lah plak… kalau ikutkan pengalaman aku.. ni musti kena amek gamba sekali ni… kalau guna gegamba dorang takut tak menepati citerase…

kalau ikut kan .. ini job aku ke tiga melibatkan amek gamba makanan (masakan) 1st dulu amek gamba utk “Ani Sup Utara”.. kedua nye.. amek gambar Western Food Dak Norman Hakim…

dan kali ni plak.. restoren member Joe Radzwill plak… so.. pengalaman yg lalu dapat lah memabantu aku dalam menyetelkan tugasan kali ini…

Seperti yang di was-was kan sebentar tadi.. ternyate memang aku kena amek gambo makanan tu… setelah bincang gitu..gini… begitu.. begini.. so tetaplah tarikh nak menjalankan urusan pengambaran tersebut…

Berikut sedikit gambo yang sempat aku uploadkan… menu eh blom siap lagi… tongah poning pilih gamba…

PINANG-01

PINANG-02

PINANG-03

PINANG-04

PINANG-05

PINANG-06

PINANG-07

PINANG-08

Tak lah bagus mana pun.. yang penting aku akan terus belajo menggayakan makanan2 ni… ada sapa2 yg sudi aja boleh menuntut!! ahaks!





MAJLIS PERKAHWINAN SAUFEE

8 05 2009

Wallahwey!… Tak penah seumo usia gemilang terbilang aku neh, rasa sepenat ini weh!!… Erm… Jap! check balik… ye ke tak kenyataan melulu aku tadi tu…

Mungkin tak lah kut!.. kira job kali ni antara yg paling penat lah kut…

Bergegas pulas aku dari KL menuju ke Pahang menyusuri highway Karak yg agak merengkeh pergerakannya akibat jln yang sesak dek cuti hari pekerja… berbekalkan urusan penghantaran kengkawan jurufoto yang lain ke separa destinasi mereka… dorang satu team.. kena cover wedding kat Triang… segerombolan lagi kat area Raub.. dan aku plak cover majlis perkahwinan sepupu aku sendirik…

Sementelah tibo di persimpangan empat dimana pusat perpisahan aku ngan dorang.. sambil menunjuk arah perlu mereka cerobohi… tak cukup dengan telunjuk jari menunjuk arah… disupport plak dengan isyarat muncung bibir mulus aku ni… dorang pun menjerit orait secara tak serentak tanda paham dengan arahan yg diberi…

Makanya.. aku ngan assistant yang consistent…yakni Dak Ayu terus meluncur menuju Ke Negeri Sembilan untuk urusan menangkap gambar sepupu aku yang dinyatakan sebelum ini… (sila semak kalau dah lupa)..

Tugasan kali ni memenatkan aku mungkin disebabkan cuaca yang amat panasss… disusuli dengan tegukan sirap sejuk kenduri yang acap kali… jadinye kombinasi sempurna berikut mendatangkan bencana dalam sistem kesihatan aku… maklumlah aku ni mudah sakit orang nye.. terkejut sikit, sebab orang bersin seblah telinga pun boleh jatuh sakit aku ni… silap2 boleh kencing manis plak jadinye… isk! teruk betul aku yek!!!

Dengan kerjasama yang tulus mulus dari pihak pengantin dan pihak bukan pengantin.. maka sesi tangkap gamba kali ni boleh dikatakan amat berjaya… so berikut ada sikit gamba buat tatapan semua…

sopi-021

sopi-03

sopi-04

sopi-05

sopi-06

sopi-07

berikut yeklah gambo uwan aku belah ayah ngan mak…

uwan-01

uwan-02

Manakala yang bakal menyusul ni plak gamba salah seorang sepupu aku.. along Hisyam…

along-hisyam

Seterusnye gambo sedara mara yang tersayang…

ramai-011

Yang ini adalah gamba anak adik aku… kirenye dalam bahsa mudah.. anak buah aku lah…

anak-timah-01

anak-timah-02