Hello world!

19 01 2009

aku-01-b

Hi..

Assalamualaikum… Sesi suai kenal dulu lah yek… nama penuh Mohd Shukry Bin Yusof. Tapi nama aku ni dah agak pupus dah.. jarang sangat orang sebut, melainkan orang bank (time nak mintak tunggakan instalment kreta).¬† “BYE”… haaa… ni lah nama aku yang paling hangat disebut! aku dapat nama ni time blaja kat ITM dulu.. senior aku yang kasik… puncanye akan dirahsiakan.. sampai masa nanti aku kasi tau!…

Lahir kat spital lama Kuala Pilah… lepastu mengeko mak aku selaku ibu kandung ke Pahang.. Felda Bukit Mendi. Mampos aku kalau tak mengeko mak balik Pahang! sapa nak menetek kan aku kelak… maunye mati kehausan plak nanti.. kalau mintak simpati nurse nanti dituduh gatal plak.. padahal selaku bayi aku berhak mendapatkan setitis susu badan utk meneruskan hidup…

Mulakan sekolah tadika di sekolah Tadika Bukit Mendi… sterusnye sekolah rendah di Sekolah Rendah Bukit Mendi jugak… begitu jugak ngan sekolah Menengah… di tempat yang sama… so pendek kata dari kecik sampai beso kat Bukit Mendi tu lah aku menimba ilmu… aku dapat rasa mak aku musti boring tengok muka aku.. dari kecik sampai lah tingkatan 5.. asyik menempek je depan muka dia… (harap2 tak lah)… seterusnye aku lanjutkan pengajian di ITM Lendu, Melaka… aku amek course Accountancy… dan bejaya menghabiskan pengajian dan sekarang aku bekerja di KL…

Banyak gak lah suka duka dlm kehidupan aku… dan aku akan critakan sikit demi sedikit pada post2 yang akan datang…

So… Slamat Melayari Blog aku ni…

aku-03

NAIK TONGKANG

Buat pengetahuan korang… ini yeklah gambo dimana buat pertama kalinye aku menaiki kenderaan air dalam seumo hidup aku… jadinye tahun 2009 ni menyaksikan aku bejaya menongkangkan diri… bagus banget!! Gambo ni di ambil lepas selesai job photoshoot nelayan pura2 tangkap ikan untuk sebuah syarikat yang menjual ikan.

Advertisements