Jom Jalan ngan Ayah!

20 09 2011

Ibu nak buat keje lah nak~ jom jalan jom…

Ini lah yang slalu berlaku kalau mak ngan ayah keje kat rumah… salah seorang kena layan si puteri ni… kalau tak dia akan secara sukarela nak tolong siapkan kerja kita… kalu turn ibu yg buat keje memang aku bawak gi jalan2 kat luar… nasib2 dia tido dalam kreta… so rengan sket beban… hihihi… tapi skang ni dah payah dah nak guna taktik kotor tu.. Amaani dah pandai menghayati keindahan alam… so jangan haraplah dia nak tido dengan mudah… nak naik kering minyak kreta baru boleh lelap… huh! modal tinggi gak nak bagi dia lelap…

Sesungguhnye aku kena menghayati moment ni.. nanti dia dah besar dah ada pakwe dah mula tanak ikut gi jenjalan, camne!?

Advertisements




Dheya Amaani dah Merangkak!!!

20 09 2011

Sejak aku pecat Maxis Broadband, payah plak aku nak update blog ni… puncanya dorang charge aku RM250 setiap bulan dlm bill tipun aku untuk Data… yang aku plak sedap je bayar tiga ratus lebih kengkadang tu RM 400 setiap bulan… setau aku pakej yang aku amek dlm RM150 je sebulan… selepas didesak oleh Dak Ayu… aku gi buat semakan.. nah… amek ko… dorang tengah sedap claim kat aku additional RM250 setiap bulan untuk Data charge yang aku tak penah guna tu… bila semak .. katanye sejak aku activate MMS, GPRS dan segala S lagi… punye service, bermaksud aku setuju ngan rela hati utk dikenakan charge tu.. pergh… aku kata kat dorang aku ada iPad ngan broadband utk layan internet.. watpe plak aku nak layan lagi dlm phone! dah lah screen kecik lembab plak tu… “Maaf lah Encik.. dah memang camtu kaedahnye.. kami cuma boleh rebate RM60 hengget je…”

Huh! tanak aku tanggung mende2 ngarut cam ni… jadinye aku PECAT semua sekali.. line tipun ngan broadband sekali! puas hati aku!!!! layan prepaid lagi bagus… tak penin kepala… habis credit… gi 7 Eleven top-up~ habeh crite!

So itu lah critenye… sampai bersawang blog aku ni tak update2…

Okey berbalik pada tajuk besar kat atas tu… Dak Ponet dah tahap merangkak dah skang ni… tak lama lagik bejalan plak.. erm.. rasenye baru je dia tegolek-golek besar tapak tangan… sedar2 dah begerak merata-rata dah! hari2 kena susun perabot buat empangan.. kalu tak kang tau2 dah memasak plak dia kat dapur tu kang~

Yang paling kesian Dak Ayu lah.. time aku ada job… nak tekencing pun payah… nak bawak sekali masuk bilik air cam tak kena je gaye nye… kengkadang tu bila aku balik dari tugasan.. naik biru muka ibunye tahan kencing… memandangkan kaki Si Ponet ni dah kuat boleh lah beli walker seketul ni… supaya Dak Ayu boleh kencing sambil menyanyi… 😀