TRIMA KASIH SEMUA

30 11 2011

image

Tret! Tret!
Bunyik msg masuk.. Owh.. Alang aku hanta msg..
“Dapatkan Sinar Harian di kedai mamak berhampiran” begitu lah bunyik msg ey lobih kurang… Erm.. Cam menarik je ni.. Beberapa bulan dulu mmg ada wartawan dari Sinar Harian interview aku pasal business photography yg aku buat skang ni… Mungkin dah publish lah kut…

Begegas aku ke kedai mamak seperti yg disaran… Lepas bayar rm1.20. Tepi jalan tu jugak aku selak satu persatu… Pergh!! Tepampang gambo aku ngan poyographer dlm kolum tu… Penuh satu muka crita pasal pOtOpOyO… Puas hati aku.. Rase penat jerih selama ni berbayar…

Bukanlah baru skali ni aku dapat cover dlm paper.. Penah jugak hasil kerja aku published front page dalam The Star… Dan beberapa lagi.. Tapi kali ni agak menyentuh jiwa skit… Tekenang kembali aku wajah2 insan yg tak jemu2 bagi tunjuk ajar dan dorongan… Terutama Alang aku sendiri.. Yang berjaya convert aku dari bidang account ke aliran seni graphic… Dengan bantuan beliau.. Dpt aku menyara kehidupan lebih 8 tahun!!! Sampai dapat berkahwin…

Keduanye en Atan… Sifoo fotografi aku!! Lu mmg best lah!! Kasi peluang pada aku menceburi dlm bidang foto ni… Dengan budi yg ditabur… Banyak selebriti.. Orang kenamaan dan destinasi yg x tepikir utk aku jejak dapat aku kecapi… Tq bro!

Tak lupa jugak kepada client2 aku yg semuanya memberi penuh kepercayaan kepada aku dlm merakam hari berbahagia korang…

Kawan2 seperjuangan yg tak jemu2 beri support!!! Korang mmg best!

Dan akhir sekali kepada isteri yg tercinta.. Kalu anda tak main peranan.. Rasenye dah ke gaung kamera aku tuh!!! Tq ye sayang ku~

Tapi.. Apo2 pun paling utama yeklah mak aku.. Timo kasih mak…

Trima kasih semua!

Advertisements




JELAJAH PAGI BUTA

30 11 2011

Jam

kreta aku menunjukkan angka 1:27 pagi.. Manakala jam henpon aku plak 1:24.. Erm… Tak sekata lansung dorang ni… Gaduh ke ape? Apa plk aku buat dlm kreta pepagi hening ni..

Boleh kata aktiviti ni mmg slalu dah aku lakukan.. Cuma malas nak kasi tau dlm blog banyak kali.. Nnti dh tahap takde crita lain dah… Silap2 kena tukar nama blog plak… Acara jenjalan dgn putri kesayangan.. Dak Dheya Amaani ni…





20112011

20 11 2011

image

Erm.. Tatkala org sebut2 pasal 111111.. Rupanye tarikh hari ni pun tak kurang hebatnyeh~ yuhuuu… Aku masih di majlis kenduri jalani tugasan hakiki.. Tangkap gambo…

Buat putri ku terchenta dan istri tersayang… Aku sayang kamoo~

Wink~





11.11.11

11 11 2011

Comey… Suke ini nombot… Apa yg special? Takde ape pun~ sekadar nombol je…

Slalu kalu tiba tarikh2 yang hebat dan menarik dak ayu musti tanye aku… “awak takde job ke tarikh sekian-sekian?”

Jawapannye yeklah… “musti lah ada~”

So skang br aku sedari yg mengembirakan pd tarikh2 lagu ni yeklah… AKU DAPAT JOB!!!!

Sekian~





COCOK SETAHUN

5 11 2011

image

image

Amaani dah setahun lebih dah hari ni.. Kalu ikut kiraannye, kena cucuk ni.. Utk siah dari penyakit… Tiga hari lepas didapati sebintil bewarne putih tlah wujud tepat2 kt tengah lelangit dia… Awalnye ingatkan ketulan sisa ayam yg dia kunyah time lunch..

Esoknye pun sama gak… Mustahil lah plak daging ayam tu boleh lepak lama2 kat area tu.. Lagi pun bukannye best lepak kat lelangit Amaani tu… Kalu bayo seribu ringgit pun aku tak nye nak lepak situ… Rimas.. Takde ekon.. Tambahan plak bila dia benapas… Bising dow~

Okeh memandangkan hari ni nak amek cucukan setahun.. Bolehlah tanye doktor skali.. Apakah bendasing bewarna putih tu…¬†

Pade hemat aku Ulser kut.. Tapi spatutnye beliau mengelupur sakit bila makan atau minom… Nampak gaye rileks je~ sedikit adoi pun tidak…. Makan sampai muntah ada lah… ~buntu~

Stelah dicucuk dan ada nangis sket.. Dr check lelangit dia skali… Katanya blom dpt pasti lg ape kah itu… Apa pun dia bagi ubat kebas mulut dulu… Erm… Agak tak puas hati gak ni.. Tunggu lah lepas raya ni… Kalau melarat kena jumpa pakar kanak2 lh jawabnye~





KESIANGAN

4 11 2011

Alahmak… Dah 10.45 pagi!? Appointment kat Bangsar jam 11… Pergh 15 miss call from Abg Amid… Mampos~ Smalam beria-ria aku janji ngan Cik Raihan nak present Corp. Video kt opis dia.. Sekali lambat bangun plak…

Semalam habis editing kat Finas Post terus jumpa client .. Passing album wedding… Gedebak gedebuk, sampai rumah dh dekat 2 pagi…. Masuk je rumah Amanni terjaga… Trus dia bangun menghala ke aku yg tekial-kial nk bukak kasut… Punyelah tak menyempat… Rindu sangat kut… Seharian tak jumpa ayah dia yang comel ni.. Mana taknye, pepagi smalam aku dh klua.. Dia masih tidoq~ wah! Bahagianye… Balik2 ada dua org yg sambut.. Rase cam Menteri Pelajaran datang merasmikan bangunan skolah¬† plak… bila dilayan sebegitu rupa…

Uhh! Dah pukul 5 pagi ni… Tak plak nak tido si kecik ni… Ibunye dah lalok sakan dah tahan ngantuk… Tak bley jadi ni.. Tepakse lah guna taktik biase… Dukung, dodoi dan nyanyi… Argh!!! Kamu semakin berat lah baby ku… Ibu bg mkn nasi ke batu ni!?… Selang beberapa menet… Mata beliau semakin layu… Hati aku berputik riang… Tido lh nak… Ayah ada meeting esok… Nk tido ni…. Dan akhirnye beliau kecundang… Layu dengan alunan suara lunak merdu aku… Ahahhaa….

..trutttt!!!….
..trut!…

“Sori bang… Saya kesiangan!!!!!”

-sekian-





LETIH A CAMNI

4 11 2011

“Awak… Seblom gi Finas beli barang dapo dulu ek~” kata Ayu penuh sopan… “tulih dulu.. Nnti takut lupo” jawab aku lebih sopan dari beliau~

Erm… Pelbagai jenis bawang, ikan kerisi, sayur bayam, quake ot utk anak (kaler biru, kalau beli yang merah, awak yg makan sendiri).. Erk.. Apa punye list lah ni, siap ada amaran… Seterusnye, roti gardenia putih dan beras.

Erm.. Simple je barangan nye… Terus aku capai kunci.. Seblom tu set rambut dulu.. Ala2 korea.. Hahaha! Muka mamak ada hati nk jadi korean look.. Petuih! Hihihi~

Okey destinasi pertama.. Max Value… Ni pasaraya milik Jusco… Banyak barang kat sini… So senang tak yah gi banyak tempat… Tempat lain mungkin murah sket… Alah… Stakat beza seposen dua ada apa hal…

Bermulalah perjalanan membeli barang dapo~

Belek punye belek… Erm~ ikan kerisi dah monopos jualnye~ huh tak slere nye akuh~ okeh skip dulu… Pelbagai bawang ye~ boleh lah kut… Kueko- ot neh takde yg kecik ke… Besau bagak ni.. Mau setahun anak aku nk habiskan~ sesilap telajak sampai tarikh lupus neh~ okeh skip je lah… Roti pun takde stok.. Alahai lemah nye akuh… Pas ni gi kedai blakang lah…

Lepas setel bayo aku gerak ke kedai lain plak… Erm… Adik beradik ke rakan sebaye ikan krisi neh… Sama je monoposnye… Jengok ah kedai sebelah… Erm.. Kompom satu taman ni ikan krisi ni…

Erm… Kena carik kat kedai lain plak ni… Dh dekat stengah jam dah aku carik barang ni… Next kedai lagi blakang dari yang tadi… Okeh beras dah dapat… Kueko-ot dak ponet warne biru tak plak ade… Pusing punye pusing tibalah aku kat kedai yang ke sembilan… Emph~ barulah aku dapat itu barang… Pergh!!! Dekat sejam dh aku.. Merayap carik barang neh~

Maleh ah nak ulas lagi… Sangat marah dengan kedai yg tak lengkap untuk memenuhi kehendak aku!!!