PULANGNYA MIKAEEL KE RAHMATULLAH

26 06 2009

Terkejut.. tercengang.. bening…

Itulah reaksi aku bila dapat tahu penghibur agong dunia Michael Jackson meninggal dunia… Pilu sungguh rasanya… sejak kecik lagi aku minat lagu2 nyanyian dia ni… kalau ada video clip beliau dalam tv.. jangan lah sape2 yang kononnya ringan tulang nak tolong tukarkan channel.. memang lah aku ludah dlm telinga masing2..

Sedih… isk!! hiba… tatau nak taip apa dah…

Tapi dalam pada sedih.. ternyata jauh dlm sudut jiwang raga aku ni merasa amat bersyukur kerna beliau meninggal dalam agama Islam… Alhamdulillah… tak kisahlah apa kesalahan yg dia buat selama dia hidup.. yang pasti dia tetap saudara seislam aku… lambat laun boleh jugak jumpa kat syurga nanti… boleh request lagu Billy Jean sambil buat tarian Moonwalk!!!

So.. itu lah dia.. orang yang jahat pada pandangan kita… orang yg disangka kafir… tak mustahil akan mendapat rahmat dari Allah… dan jangan pulak sangka.. kalau kita rasa yang kita ni cukup mulia.. kompom masuk syurga.. mungkin akan terkelucheh (tergeliat) juga sudahnya… kalau tak kena gayanya.. semua itu kuasaNYA…

Erm…. sekian…

MICHAEL JACKSON





ERA KESIBUKAN

24 06 2009

Dah mula dah layan sibuk.. hahaha!! merata2 aku jelajah dalam tempoh sebulan dua ni… kengkadang tu sempat layan Facebook je… usya kawan2 sekolah yg lama2 dulu… erm.. ternyata tak macam dulu dah… banyak yg dah berubah…. bentuk badan jangan lah cerita… memang totally tak sama dah… cuma aku je yg maintain… hahah! mulo lah tu… tang diri sendiri nak yang sedap2 je… tapi apo plak rupenya kalau kutuk diri sendiri… ye tak?!

Sambung balik crita tadi…

Erm… ada gak kengkawan yg still cam dulu cara bualnye.. tapi tak ramai… satu lah yg aku sedar… makin berumo ni.. makin tak reti nak sembang… agaknye dah tua ganyut nanti jadi bisu kut kita ni… isk!! tanak ah jadi lagu tu… tak macam time muda2 dulu… kan main petah lagi masing2… belumbe2 nak cerita sampai tak tau nak denga yg mana satu.. dah kalau becakap tak ikut turutan… sampai serentak lapan orang becakap… cendiakawan pun tak boleh paham!!

skang.. masing2 becerita pasal kejayaan.. kehidupan peribadi… erm.. bukan tanak dengar… tapi kalau boleh.. dah betahun2 tak jumpa… ada tu sampai belasan tahun pun tak denga suara, tanak lah borak pasal ko gi main golf kat mana… kereta ke tujuh korang signalnye rosak… atau cerita pasal baru beli Handphone berjenama buat kali ke tujuh belas…

Aku rindu nak ulang cerita zaman dulu2… nak ingat kembali moment2 waktu gila2 muda remaja dulu… kenangan mula2 dapat awek kat itm ke… erm… nasib baik ada lah tiga empat orang teman rapat yang masih kekal cam dulu… tahniah buat korang…

So.. korang semua camne!? ada layan Facebook!? ada jumpa kawan lama2… macam dulu lagi ke dorang tu?

CONNECTION

aku cilok skejap peralatan mekap Dak Ayu utk jadikan model.. erk!!! aku dah letak balik ke blom tempat asal dia aa!!?

KAKI

Aku amek gambo kaki aku ni waktu buat job kat Johor hari tu.. Lamo naa tunggu perantin…

PAYUNG

Lepas je aku snap gamba kaki.. nampak plak payung!! haaa! jadi mangsa lah!!

UNISEL-01

Ni job semalam… Ulang tahun UNISEL ke-10. Tekun sungguh dorang tu bekawad!! Barisss!!!!

UNISEL-02

Aku tak penah lagi dengo ini lagu…

UNISEL-03

Menteri Besau tengah periksa barisan… sambil cek kuku!!! siap lah kalau tak potong!!!

UNISEL-05

Lepas letih bebaris.. dorang buat acara bebas…

CONNECTION-02

Kire macam anak Wayang lah aku ni… Blakon ngan TV je yg mampu nye!

CONNECTION-03

Kaki kencing ni maksud nye.. setiap dua menet pegi bilik air!! slalunye aku hidap mende ni kalau minum ais kat kedai… Benci tul!! letih dow!!