Ikon Asnaf @ Johor

20 10 2016

Hui.. awal aku bangkit hari ni.. jam di paparan skrin henpon SAMSUNG menunjukkan jam 3.30 pagi.. huh.. masing hening pagi lagi tu.. (apo maksud hening tu? den main pakai yo.. macam sodap plak bilo di masukkan dalam prosa kata)

Alhamdulillah.. serangan semput hanya berlaku secara kecil-kecilan je..masih boleh handle.. 

Aktiviti hari ni yeklah.. shooting aktiviti asnaf dan cover story pasal Majlis Agama Islam Negeri Johor.. memandang kan sekarang ni baru pukul 5.30 pagi.. so blom ada sebarang aktiviti berlaku utk di update.. so kang dah ado kang den sambung balik yo.. daaa…. (kalau rajin kang den buek an video, kalau tak kang.. layan yo lah apo yg ado).

Jam 6.00 pagi

*visual bangunan hotel penginapan

Lapa… pak bob dah tejaga nampaknye tu.. “Jom pak bob.. g 7e.. bli makanan.. lapa plak ni…” Pantas pak bob bersiap.. kami turun dari bilik hotel menuju ke 7e di block sebelah..

Pertamo skali kami ke area Plaza Angsana.. nak kena cover program kursus Rancangan Perniagaan dan Kewangan Asnaf bagi topik Product Packaging anjuran Majlis Agama Islam Johor, MAIJ. 

Dua antara usahawan asnaf yg kami nak cover dalam siri dokumentari IKON ASNAF  Musim ke-2 ini ada menghadiri ini kursus..

*Puan Ruhidah, pengusaha kerepek

Puan Rozi, Pengusaha kek dan roti

Berita baru diterima dati pihak Majlis Agama Islam Negeri Johor.. bahwa CEO nye hanya boleh di interview pada jam 2.30 ptg.. so terdapat lambakan masa disini.. apa lagi kami2 pun secara serentak bersetuju utk jalan2 cari masaalah.. ini buktinye..

Masa bersantai sudah berakhir.. kami kesemua bergerombolan ke Pejabat MAINJ.. maka mulalah ektiviti shooting..

* Bergambar kenangan bersama CEO Majlis Agama Islam Negeri Johor.

Jam 3.30 ptg

Kami mula bertolak semula ke Melaka.. pasalnya esok akan men’shooting’ Asnaf di sana.. jadual agak klam kabut akibat pertukaran masa oleh mangsa-mangsa shooting kami di saat akhir.. so ikut je lah masa dorang tu.. dah tak blih buat apa dah..

* 3 days to go!! tabah lah wahai aku.. moga Allah bagi kesihatan .. kekuatan.. dan keimanan… Pahang, Terengganu, Kelantan, Kedah, Perak, Perlis dan Sabah menanti..


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: