Vo Recording

17 10 2016

Semalam sampai KL dari Kedah dalam pukul 9 malam.. keletihan.. masuk mandi.. besiap.. layan borak ngan Ayu dan Ani..

“Ayah tak dapat nak main ngan Ani lama2 malam ni.. ayah tired sangat ni..” kata aku pada Amaani.. prinses kesayangan ti.. yg idung embang .. mata buntang dahi enduiii tu..

“It’t ok ayah”.. kata dak ani dalam bahasa rasmi beliau…

Pagi menjelma…

Bergogeh ke opis.. nak amek skrip … hari ni ado VO recording.. kali ni Pak Bob jadi peneman setia.. sunyi plak ghaso ey drive sorang2.. ado geng beborak baru ngam..

“Boss.. VO tu apa boss?” tanya si pak bob dengan penuh minat..

Aku pandang tajam ke dalam bebola mata pak bob.. 3 saat kemudian aku kembali menghalatujukan arus pandangan aku ke arah hadapan.. sebab aku tengah memandu time tu..

“Voice Over..” jawab aku.. sambil membuat suara kembang ala2 pembaca iklan dutch ledi.. aku sampaikan bait2 kata.. “Malaysia kini pesat membangun.. pelbagai prasarana di bangunkan bagi keperluan rakyat..”

“Oooooo..” kata si pak bob.. lopeh tu dio pulak mengombang kan suara dia meniru gaya suara watak Darth Vader dalam filem Star Wars.

Gasak kau lah pak bob..

Ok.. skip cerita… trus ke lokasi.. setibanya di studio Big A Production.. aku masuk ke studio sambil di sambut oleh Joyreen.. amoi yg slalu aku berurusan.. Nampaknye VO Talent pun dah sampai.. Lyana nama nye.. lobih kurang gitu lah.. den tak hafal bona namo2 org ni.. 

So recording berjalan lancar.. walaupun si pembaca agak kurang sihat pada hari ini… berikut ado sedikit clip utk tontonan umum..


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: