LETIH A CAMNI

4 11 2011

“Awak… Seblom gi Finas beli barang dapo dulu ek~” kata Ayu penuh sopan… “tulih dulu.. Nnti takut lupo” jawab aku lebih sopan dari beliau~

Erm… Pelbagai jenis bawang, ikan kerisi, sayur bayam, quake ot utk anak (kaler biru, kalau beli yang merah, awak yg makan sendiri).. Erk.. Apa punye list lah ni, siap ada amaran… Seterusnye, roti gardenia putih dan beras.

Erm.. Simple je barangan nye… Terus aku capai kunci.. Seblom tu set rambut dulu.. Ala2 korea.. Hahaha! Muka mamak ada hati nk jadi korean look.. Petuih! Hihihi~

Okey destinasi pertama.. Max Value… Ni pasaraya milik Jusco… Banyak barang kat sini… So senang tak yah gi banyak tempat… Tempat lain mungkin murah sket… Alah… Stakat beza seposen dua ada apa hal…

Bermulalah perjalanan membeli barang dapo~

Belek punye belek… Erm~ ikan kerisi dah monopos jualnye~ huh tak slere nye akuh~ okeh skip dulu… Pelbagai bawang ye~ boleh lah kut… Kueko- ot neh takde yg kecik ke… Besau bagak ni.. Mau setahun anak aku nk habiskan~ sesilap telajak sampai tarikh lupus neh~ okeh skip je lah… Roti pun takde stok.. Alahai lemah nye akuh… Pas ni gi kedai blakang lah…

Lepas setel bayo aku gerak ke kedai lain plak… Erm… Adik beradik ke rakan sebaye ikan krisi neh… Sama je monoposnye… Jengok ah kedai sebelah… Erm.. Kompom satu taman ni ikan krisi ni…

Erm… Kena carik kat kedai lain plak ni… Dh dekat stengah jam dah aku carik barang ni… Next kedai lagi blakang dari yang tadi… Okeh beras dah dapat… Kueko-ot dak ponet warne biru tak plak ade… Pusing punye pusing tibalah aku kat kedai yang ke sembilan… Emph~ barulah aku dapat itu barang… Pergh!!! Dekat sejam dh aku.. Merayap carik barang neh~

Maleh ah nak ulas lagi… Sangat marah dengan kedai yg tak lengkap untuk memenuhi kehendak aku!!!


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: