Dheya Amaani dah Merangkak!!!

20 09 2011

Sejak aku pecat Maxis Broadband, payah plak aku nak update blog ni… puncanya dorang charge aku RM250 setiap bulan dlm bill tipun aku untuk Data… yang aku plak sedap je bayar tiga ratus lebih kengkadang tu RM 400 setiap bulan… setau aku pakej yang aku amek dlm RM150 je sebulan… selepas didesak oleh Dak Ayu… aku gi buat semakan.. nah… amek ko… dorang tengah sedap claim kat aku additional RM250 setiap bulan untuk Data charge yang aku tak penah guna tu… bila semak .. katanye sejak aku activate MMS, GPRS dan segala S lagi… punye service, bermaksud aku setuju ngan rela hati utk dikenakan charge tu.. pergh… aku kata kat dorang aku ada iPad ngan broadband utk layan internet.. watpe plak aku nak layan lagi dlm phone! dah lah screen kecik lembab plak tu… “Maaf lah Encik.. dah memang camtu kaedahnye.. kami cuma boleh rebate RM60 hengget je…”

Huh! tanak aku tanggung mende2 ngarut cam ni… jadinye aku PECAT semua sekali.. line tipun ngan broadband sekali! puas hati aku!!!! layan prepaid lagi bagus… tak penin kepala… habis credit… gi 7 Eleven top-up~ habeh crite!

So itu lah critenye… sampai bersawang blog aku ni tak update2…

Okey berbalik pada tajuk besar kat atas tu… Dak Ponet dah tahap merangkak dah skang ni… tak lama lagik bejalan plak.. erm.. rasenye baru je dia tegolek-golek besar tapak tangan… sedar2 dah begerak merata-rata dah! hari2 kena susun perabot buat empangan.. kalu tak kang tau2 dah memasak plak dia kat dapur tu kang~

Yang paling kesian Dak Ayu lah.. time aku ada job… nak tekencing pun payah… nak bawak sekali masuk bilik air cam tak kena je gaye nye… kengkadang tu bila aku balik dari tugasan.. naik biru muka ibunye tahan kencing… memandangkan kaki Si Ponet ni dah kuat boleh lah beli walker seketul ni… supaya Dak Ayu boleh kencing sambil menyanyi…😀


Actions

Information

One response

13 10 2011
miasafira

Bye brape no henpon ko.. aku ada hal carik ko

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: