SELAMAT ULANG TAHUN WAHAI AKU~

8 08 2010

Pada 03 Ogos nan lalu genap lah aku selaku BYE watak dalam ini cerita, 33 tahun… tak bleh ubah lagi dah… kut umo 31 boleh gak tebalik kan numbo jadi 13 (lawak kuno rakyat Malaysia)… dalam kes ni.. lintang pukang kan camne gaya pun tetap 33 jugak jadinye~

Erm.. dah 33 tahun aku jejak kaki kat dunia ni… agak lama gak tu! berapa lama lagi agaknye balance umo yang tinggal.. isk! ngeri plak bila dikenangkan.. (abaikan pasal tu.. buat pedih ulu hati je).

Dalam tempoh itu jugak… macam2 kisah berlaku dalam hidup… yang best! yang kurang best! yang ala-ala je best nye!.. tapi aku ghase blom lengkap lagi kisah hidup aku ni.. masih banyak lagi kenangan best yang nak aku kumpul…

“Ya Allah.. kau panjangkan lah umo hamba mu yang comey lotey ni.. agar aku dapat collect lagi moment2 indah dalam hidup ini… agar aku dapat collect lagi pahala2 untuk bekalan dunia yang satu lagi… Amin~” erk.. satu lagik… “Ya Allah… kau rahmatilah dan murahkanlah rezeki rakan2 ku yang tengah baca blog ni~ Amin :)”

Bersempena hari jadi aku hari tu… takdelah upacara bagi makan jin yang dilansungkan… sekadar acara bagi makan Aku dan Dak Ayu je lah… tu pun dah ngalahkan jin dah dua eko laki bini tu! hahaha!

Jap eh!..

“Wak.. (ringkasan bagi pekataan “awak” yg merujuk kepada Dak Ayu..) kita gi mana hari besdey saya hari tu?”

“Kita gi Podiksen laa~”

“Ye ke!?”

“Huh~ teruk sangat dah kadar lupa awak ni… kene buat sesuatu ni”

Hihihih!.. huh! 33 tahun ni selaku org normal akan jadi pelupa ke? alahmak malangnye kalu gitu… ke… dua tiga hari ni aku terteguk dua tiga genggam semut api~ kata orang kalu tetelan semut, bisa bikin kita jadi pelupa~

Yup~ kite orang gi Potdiksen… layan angin laut… Dak Ayu suka… dulu aku tak berapa suka laut.. ombang dia bising.. tak henti2 berkecau-kecau… tapi skang aku dah suka dah…

Dari pagi sampai ke malam gak lah kami duk lepak kat sana… takde aktiviti lasak pun seperti menyumbat obor2 ke dalam lubang telinga Dak Ayu mahupun acara baling batu tepat pada kepala pasangan .. cuma borak2.. pegang2 tangan… kutuk2 pengunjung sikit… dan adalah sikit acara tangkap gambo… sesungguhnye aku ni pemalas nak tangkap gambo selain hari ada job… hihihi! tapi kalau dah bersama Dak Ayu yang tersayang tu.. nak plak pada hari2 bahagia ni… aku tangkap jugak lah.. nak buat kenang-kenangan…

Tapi kan lah…. yang paling menghampakan pada hari itu yeklah… “Makanan” .. tolong lah… sesape yang tau mana tempat makan yang best kat Potdiksen tu.. ade tak kedai ikan bakar agaknye kat situ… yang ala2 Umbai kat Melaka nun~

Okey lah weh.. dah nak tido dah ni.. esok ada job nak tangkap gambo ulang tahun perkahwinan member kat Cyberview..

Seblom tu berikut dibekalkan bebrapa keping gambo yang sempat aku snap kat PD tu… kat PD yang aku tak jumpa kedai makan enak tu…🙂 Adios~

Ini lah bahane nye kalau tangkap gambo sendiri guna 50mm… kan dah watak utama muncul sekerat je dalam gambo~

Kesian orang ghumah aku ni… dah lah rabun… guna spek mata bingkai daging je…

Acara tumbuk telinga.. sape koma dulu.. dia menang!!

Tak jumpa ayat yang sesuai untuk ini gambo~

SELAMAT HARI bunga RAYA!!!

Matahari, sampan dan sampan~ erm.. abaikan!

Longlai secebis sampan~


Actions

Information

6 responses

9 08 2010
kak t

kak t suke pok diksen!! tu kat taman awamkan? ramai org g mancing ataih jambatan tu..

dak u dh preggy eh? nmpk berisi tu…

happy belated bday bye! smg panjg umo, murah rezeki selalu.. amek gmbr lawa2 lagi pas ni eh?? take care

selamat berpuasa bye.. u..

12 08 2010
En Bye

Timo kasih Kak T.. slamat berpuasa jugak buat anda…

9 08 2010
Ai

haha..susah nk terbalikkan no 33 kan? kalau 32, boleh jadi 23. kalau 33 mmg kene redha jelah. hahaha..kita senaseb!
terharu aku kau doakan sekali utk pembaca blog kau ni. (sib bek la tergerak ati aku nk bukak)😛

12 08 2010
En Bye

Yo lah Ai… tahun dopan lagi paghah! 34!! maintain numbo tuo.. tebalik numbo lagi tuo!! hahahah!

17 08 2010
dilaBangi

happy belated behday bye
moga hidupmu diberkati…..amin

19 08 2010
En Bye

TQ dila… samo2 lah kito diberkati~🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: