HARI BELIA NEGARA 2010

17 05 2010

Beberapa hari nan lepas…

Trit! Trit! (tipun aku yang berdarap derip!)

aku : Elo En Kunyit! apo cito~

kunyit : yes bro! sy dapat satu booth kat putrajaya ni.. kat bulatan depan masjid ngan pejabat PM tu… nak join tak? sy nak buat karikatur… awak buat lah instant photo~ jumaat, sabtu ahad ni! ok tak?

aku : ok gak tu.. sy pun takde job hujung minggu ni~

Erm.. menarik gak tu… tangkap gambo pengunjung… pastu edit sikit.. print … dan amek duit~ kengkurang dapat gak mengisi masa hujung minggu aku ni~ 1st thing.. kena check printer dulu.. mana tau meragam plak dia.. mampos aku nak handle on site nanti!

Isk! seperti yg aku jangka… printer buat hal… ink cyan takmo klua… tak hape masalah eh tah~ isk! seumo hidup aku memang aku tak percaya ngan printer… jangan harap nak bejalan lancar… dah betahun aku bekerja ngan insan benama printer ni… paper tesumbat lah… ink buat perangai lah… itu lah ini lah… isk!!

Photo paper dah sebeban aku beli ni.. takan nak kensel je~ aku dah janji ngan kunyit… lagi pun apa aku nak buat ngan paper yang banyak2 ni.. takan nak buat bungkus nasi lemak… pelik plak rupenye… lagi pun bila masa plak aku meniaga nasi lemak~

Trut! Trut!

aku : asri… printer aku masalah lah… boleh datang tolong tengokkan~

asri : ok.. set~ nanti aku datang…

Fuh~ harap2 lah boleh setel malam ni jugak…

setelah dibelek2 dek asri akhirnye ok! masalah selesai… tq bro~

waktu ni sehari sebelom event.. pegi usya lokasi ngan dak kunyit~ tepakse tangkap gamba sendiri guna cermin kreta tah sape2 tah~

camni lah rupa bentuk suasana pada hari tu… macam2 ada jual kat situ~ tapi kalau nak cari spare part kapal selam takde lah jual kat sini… agak2 lah der~

En kunyit tengah mengkarikaturkan wajah aku for FREE~ tq lah bro~

ni lah ghupo eh work station kami.. sempoi je lah~ takde lah bebunge-bunge atas meja beserta penyambut tetamu yang comey lotey~ hihih~

berikut yeklah antara jutaan pelangan yang memberi full support pada perniagaan kami pada hari tu~ erk! jutaan ke aku taip tadi.. hahahah~ segelintir.. tu ayat yang betul…🙂

pose rutin aku.. hahaha! depan masjid pun buat hal~

Berakhir dengan indah~

Fuh~ panas.. haus.. letih… enjoi.. gumbira.. gelak… macam2 perasaan dalam jiwa ni~ yang pastinye memang meninggalkan kenangan yang indah lah pada temasya Hari Belia Negara ni… Event2 lain yang aku follow seblom ni pun sama gak… semua nye best!

Akhir sekali TQ kepada semua yang terlibat!!!


Actions

Information

5 responses

18 05 2010
Ai

En. Kunyit selepang kain napkin tu membuatkan dia chumel! (^_^)

22 05 2010
k.e.r.i.

masyuk weh.
patut lah tak online hujung minggu.
haha

24 05 2010
En Bye

Masyuk kecil-kecilan je bro~🙂

4 06 2010
Mira

oit Bye!!keta akak rasanya tuh!!!!:D

18 07 2010
kak t

suka gmbr yg kedua last.. yg terakhir tu sungguh tenang sekali rasa di jiwa..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: