MUSIM SAKIT

28 04 2010

Skang ni musim org yg aku kenal jatuh sakit.. mulanye Dak Grey~ kire big brother aku lah masa blaja kat ITM dulu… onghumah dia ada kasi SMS beberapa hari lepas.. katanya dalam bentuk penulisan yang Dak Grey dah mula rasa kebas2 pada jejari tangan.. mulut.. perut.. huh! sakit jeneh ape sampai habis segenap anggota jadi kebas…!? Mungkin ada sikit darah tinggi kut!

Terus aku bikin panggilan talipon…

Kesian~ nak cakap pun agak susah.. ye lah.. bibir pun diserang kekebasan.. kan ke susah nak kontrol otot bila nak cakap.. tapi masih paham lah buah butir percakapan beliau tu… tak banyak yg dapat aku bantu.. cuma kata2 semangat je lah.. tabah harungi dugaan Tuhan.. Bak kata Grey.. dia redha je lah apa yg terjadi.. dia sempat ingatkan kat aku.. sekelip mata je kita boleh ditimpa musibah..

Erm… benar… sekelip mata je.. hari ni kita huhahuha! plap! jadi sedih… hari ni kita cergas macam ahli sukan.. plap! jadi lembik tak bermaya!.. get ready je lah.. disamping bedoa agar Tuhan sentiasa pelihara kita dari musibah…

Grey! My Bro! aku harap ko cepat sembuh.. mak aku pesan jangan sampai terjatuh… takut boleh kena lumpuh separuh badan… ko jage diri baik2… gi ngurut bro! (aku penah suruh dia meniarap cam askar kalau nak pegi bilik air.. bagi ngelak dari jatuh dlm toilet tu… member gelak je denga saranan aku tu!)

Tak lamo plak tu.. plap! Kak Long kasi tau aku.. Dak Timah plak kena Demam Denggi! isk! Kesian eh plak ke adik pompuan aku ni… Telanta kek spital Somban nu haa! Bahayo betoilah Dak Nyamok ni~ kocik tapi bebiso!!

Dak Jalal tadi kasi tau.. dia pun mangsa serangan sakit Denggi ni… selepas dia meneguk air zam-zam terus jadi pulih.. lansung pihak sepital halau beliau keluar dari sepital.. dengan harapan tak mau tengok muka dia lagi.. sempat gak lah misi berbangsa cina kat spital tu tanye dia.. “Awak minum apa sampai tetiba elok camni!?” tanye misi tu sambil garu kepala (agaknye lah.. slalu orang kompius betanye akan diiringi dengan serangan gatal pada bahagian kepala).

Kesimpulannye.. air zam-zam memang power!!!

“Trut! Trut!” .. boleh teka kut bunyi apakah ini…

O~ mak tipun…

“Yo mak!”

“Ayah Haji kau suk spita”

“Laaa.. apo sakit eh?”

“Sakit dio tu lah… jantung eh..”

“Habih.. kek mano deh tu?”

“Kek spita Temoloh”

Erm… abih lako sakit dah ni…

Semoga kalian semua segera sembuh.. Amin~


Actions

Information

2 responses

28 04 2010
Ai

Memang musim sakit skang ni bye. tp aku x masok book ar sbb sakit aku tak bermusim. memanjang e sakit!

semoga sume kengkaum yg dilanda sakit, cepat2 sihat + sembuh.

kau + dak ayu pon take care k.. (^_^)

28 04 2010
En. Bye

Cian eh plak kau kan Ai.. sakit tak bemusim tu yang lagi podih tu! tapi takpo cam biaso.. ayat sekima..”kau saba yo lah hadapi dugaan”.🙂

Den ngan Dak Ayu akan take care senantiaso!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: