WELCOME CIMPHORENG!

19 02 2010

Nampak gayonye betambah satu lagi koleksi kenderaan aku… CIMPHORENG… itulah namo nye! Seblom ni aku ado “LEMBU” (moto RC80), “SPIDER” (moto RXZ), “TENOK”  (Sebijik kereta Ford Escort sebaya ngan aku.. tapi aku lagi kacak dari beliau) seterusnya “HULK” (Satria hijau yang kini dah di kaler kelabu oleh owner baru), “KIKI” seekor kancil 550cc dan yang paling aku sayang “DAYANG SENANDUNG” (Kreta Wira kaler itam aku… sayang sampai tak basuh2 berpurnama lamanya.. takut cat luntur.. erk! alasan nak cover perangai maleh basuh kreta.. sila terpedaya… ok!?)

Skang ni CIMPHORENG dalam tempoh runner-in tengah nak cukupkan tempoh edahnye agar aku boleh hanta service yg pertama dan boleh lah ganyang lasak2 sket.. redah hutan… redah pembahagi jalan… redah laman rumah jiran… redah keting musuh longgar! dan pelbahagai redahan lagi! Dak Ayu yg bagi namo CIMPHORENG tu.. kalau nak tau ertinya.. konolah tanyo beliau sendirik..! tu pun kalau dio tau apo maksud sebenar! kut.. kut dia main taram lidah je menamekan mende tu.. tak tau lah…

Sejak aku memboncheng ini CIMPHORENG… kadar pendapatan stesen minyak kat ghumah aku ni makin menurun.. maklumlah… slalu sehari aku isik RM20 kengkadang RM30.. tapi skang ni … 10 Hengget makan minggu jugak lah…

hahahah! aku gumbira!

Berikut ialah lakaran CHIMPHORENG aku secara kasar! huh!


Actions

Information

13 responses

19 02 2010
cikinot

chimphoreng: chimpanzi campur oren
maka sebutan dr mulut org ganu jadilah chimphoreng.. hahaha!!!
adakah betul jwpn aku itu wahai dak ayu?…

byk sungguh koleksi ko ek… aku bkn takat beskal, tyr beskal pun aku xde lg. ekeke!!!

*kimslam kat ayu ek…kimslam nasi ayam. paham2 la dia tu nnt.. ekekeke!!!

19 02 2010
Mr. Bye

erk! oren tu dah betul rasenye.. tapi tang chipanzi tu.. adakah owner tu ke yg menyebabkan perkataan chipanzi tu terkelumit dari bibir mulus anda tersebut wahai cik kinot!! (sambil genggam erat tangan sambil membuat bentuk penumbuk) hihih!

22 02 2010
tie

salam bye..

mantap tu!! makin kemas pelukan dak ayu tika memboncengnya.. kan? kan? kan?

22 02 2010
Mr. Bye

Musti lah Kak Tie oi~ tu lah tujuan asal beli mende ni!! hahaah!

23 02 2010
tengku sharmizi

bye! bosa motor kau dah ha! dulu kocik yo… samo bosa dongan motor gray dah ha!

23 02 2010
Mr. Bye

Erk ulang balik.. samo bosa ngan moto ko poghut grey!! huhuhu!

23 02 2010
udek

pasni jd azroy lah nmpk gayenye heheh…

23 02 2010
Mr. Bye

Tongah prektis lagu “Kaza”!!

23 02 2010
JuhaLens

Ha… aaaa laa.. Bye..Dah lamo ghasonyo tak berklik-klik….Maklumlah aku skang dah ader obi bharu..Ghaso stem laaa mancing nieee…Dah beribu duit abihh..Peh nie tongah buat perancangan nak ke laut biru lak…Tongah umgpul duit..

Kalu depan PC lak, sibuk lak berpesbuk-pesbuk nie..Sesambil mengedit gambo kawin. Langsung lupo kat fotopages ngan blog kenkawan…

Apapun aku tak lupo akan ko punya Blog yang melampaui tahap batas pemikiran kelako citer2 ko tuh…

Balik kepada tajuk asal…Aku pun minat gak spesis yang canggini..Tapi regenye mencecah belas ribu..Kalo ko dah tak sanggup nak jaga dia nanti,bagi kek aku yek..

2 03 2010
Mama Ca & Luke

byk nya kenderaan kor Bye!!!tokojuik akak membaca list nya haaaa!!!bosar mano garaj umah kor Bye??dok berdua tapi kenderaannnn, mcm dah anak 10!!!kor lekelok naik chimporeng tu Bye, jgn brek ngejut sgt nnt dak ayu terjatuh ke blkg!!

3 03 2010
yaR-t

bye! Hensem aa CIMPHORENG ko nih….nmpak segak dan begaye hehe🙂

5 03 2010
k.e.r.i.

angkat er6n @ z750 lah encik bye.
baru bergaya.
haha

15 03 2010
bibu

lamanye aku baru chimhoreng ko ni!tapi aku mmg x leh meneka apakah maksudnye ( xmo berpikir) tapi agak2 sedap jugak bunyinya!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: