FOTO PERKAHWINAN (MELAKA)

3 01 2010

Kalau time kecik2 dulu hari2 macam ni adalah hari paling bosan skali dlm idup! mana taknye dah nak mula sekolah.. huh! Walaupun mak aku umpan ngan baju bajuan yang baru.. rasa bosan nak ngadap rutin bangun pagi2 bute.. nak bejalan kaki yang jauh ke sekolah tuu! isk! tak sanggup nak kenangkan..

Rase mcm tak puas plak main daun terup.. galah panjang… main minah koni dan sebagainye dengan Biah.. Mat Kentut.. Pah… Mat Ali.. Wan dan ghamai lagi kawan2 sekampung… pejap celik 2x dah nak sekolah plak.. ergh!!

Masa tu dah mula tebayang muka Cikgu Bahari.. Arifin.. Cikgu Linda huh! garang gilo dorang neh!! nak kenangkan pun dah naik gerun! apatah lagi nak ngadap dorang neh!! sampai tahap kalau main2 kat depan rumah.. cikgu lalu ronda petang2 boleh pakat nyorok ramai2 lak tu! punye lah takut!! tah hapo tah perasaan bodoh camtu bley menular dalam diri… kut dipikirkan.. bukan nye cikgu tu nak sepak kening kiteorang pun kalau terserempak! tah! sampai skang tak lih nak pikir.. apa puncenye!

Ingat lagi aku masa sekolah rendah dulu… time tu Alang ngan Akak sekolah kat sekolah yg sama ngan aku.. Aku derajah Satu.. Alang Darjah onam… dan akak plak derajah limo… best gak lah ado sedara satu mak satu ayah dlm sekolah yg samo… terase selamat sket lah! “Selamat!” selamat dari ape!? huh! main taip je si aku ni!

Kalau pagi2 tu kan main liat lagi nak bangun.. nak besiap gi sekolah! huh! bosan… akak aku lah yang kejutkan.. peh tu bededai2 gi mandi kat perigi dalam kebun Matjid.. kalau sampai awal cepat dpt mandi.. kalau lambat.. kena nunggu turn lah… kt kampung aku masa tu bekalan air suka terputus.. dah boleh dikatakan hobi jabatan air kat situ agaknye suka potong bekalan air ni..

Ok cukup pasal zaman sekolah tu..

Skang ni aku agak bz melayan job wedding.. maklumlah bebrapa minggu atau bulan yg lopeh org cuti sekolah… “orang” tu kirenye budak sekolah lah tu~ macam satu fenomena luar biasa.. bila budak atau “orang” yg dinyatakan di atas tadi cuti sekolah.. maka belambak2 lah majlis kawen bertebaran kat muka bumi Melesia ni… dah tentulah sebab nak memudahkan sanak saudara dtg tanpa bagi alasan yg anak2 nak sekolah! huh! bijak jugak rakyat Melesia ni kan!? hahah!

Yang mendapat tempias akan dari fenomena ni dah tentu lah Mak andam… tukang Pelamin.. Katering.. dan tak lupa jurufoto perkahwinan.. dan salah seorang yang terlibat selain Saiful Nang dah tentulah aku ni haa!

Malam tadi pun aku baru je pulang dari Pahang.. tangkap gambo wedding gak lah tu.. Jumaat akad nikah.. dan semalam besanding! meriah sungguh majlisnye.. walaupun diselang seli ngan hujan.. tapi majlis kena teruskan jugak! Aku plak agak risau ngan barang2 kamera aku.. kalau kono hujan.. peh tu ghosak plak! huh! mampuih! job kedepan-depan ni dah besusun menunggu ni… tak dapat nak bayang kalau apa2 terjadi ngan gajet2 aku tuh!

Minggu lepas job kat Melaka… pegi ngan Dak Ayu… Kalau nak tau.. Melaka ni pusat percintaan aku ngan Dak Ayu masa muda2 dulu.. (tersenyum kecil kenang masa muda2 dulu) <— ayat jeneh apa lah ni!!!

Nasib baik lah tak berapa hujan.. ada lah hujan sket2 tapi tak mengganggu sangat sesi fotografi aku… kesimpulannya misi kali tu bejaya lah jugak… pengantin pun agak best jugak akan tahap kesprotingan nye…
ada acara angkat pengantin peh tu rendam dalam besen basuh pinggan!! hahaha! amat menggelakkan.. cuma pengantin pompuan terselamat sebab backup dia power (pak mertua dia).

Ok lah berikut serba sedikit gambo yg nak aku upload… layan je lah ye~

NOTA:

TEMPAHAN UTK FOTOGRAFI PERKAHWINAN 2010 DIBUKA.. KALAU SAPO2 NAK TOMPAH TU SILO LAH BUAT SEKARANG ATAU KEJAP LAGI SEBAB EH TAKUT KALAU DAH ADO UMAT YG DAH BOOKING MAKO TEMPAHAN ANDA TIDAK AKAN DITERIME PAKAI LAGI… BAGI YG BERMINAT (TAK KIRA UTK DIRI SENDIRI ATAU AHLI KELUARGA ATAU KENGKAWAN) SILA LAH TIPUN SAYA @ 012-622 8337


Actions

Information

11 responses

4 01 2010
fazs

hehe…cun la pic2 nie…nanti pic sy pun amik cun2 gak yer…hehe

4 01 2010
Mr. Bye

sudah semustinye!🙂

5 01 2010
editorres

smart gak gambo ni” mcm pengantin dio jugak haha

8 01 2010
ayoi_udek

Gmbr kitorg xkono tempias skali ko?hehehee

9 01 2010
bibu

arghhhh sgt shunn gambo!
aku pon coti2 skolah g melake..round trip 3 hari mmg bestla melaka..mcm2 ado!

13 01 2010
k.e.r.i.

dah lama ko tak post gambar wedding encik bye.
ni kat masjid selat ni kan.

14 01 2010
editorres

masjid selat kek pulau melako”

19 01 2010
Mama Ca & Luke

Lamo nya akak x nengok coretan & bingkisan kor Byeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!koe ngan dak ayu sihattttt???ayu dah ngandung blom???:D

5 07 2010
nadia

slm…nak tanye pakej ekonomi tu rm brp??lokasi awk di mana?sy akan fikirkan sy nak pakai pd tarikh 30 julai ni….

10 02 2013
pakej perkahwinan

Remarkable issues here. I’m very happy to see your article. Thank you a lot and I am having a look forward to touch you. Will you please drop me a mail?

28 03 2013
AIN Lol..

nape sy kol x dpt dh tkar no fon ke ape????

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: