NAMA PART-II

30 07 2009

aku bediri

Illusmaster

Hadoi lah.. macam2 jugak nama kengkawan alam maya ku ni.. TQ lah atas kesudian korang bekongsi kisah NAMA dlm post sebelom ni… so kalau ada sesape yg ada nama yg lebih pelik lagi.. silalah tulis kat bahagian komen kat post sebelum ni yek!!!

Ok lah.. kali ni lain plak kisahnye… tapi masih dalam lingkungan NAMA lagi…

Aku tak pasti mana datang idea dalam hotak aku ni… setiap barang yg aku beli ada nama dorang tersendiri… kisahnye bermula dengan motosikal aku… waktu blajo kat ITM… aku ada sebijik motol (motor).. berjenama RXZ.. nama beliau yeklah “Spider”.. kisahnye macam ni… aku slalu duk heran.. sebabnye stiap kali aku.. erk.. bukan stiap kali.. kirenye banyak kali lah… aku nak nonggang beliau ni.. aku tengok ada Spider duk belegar2 kat motol aku tu… memang heran betul.. aku tak plak teringin nak usir budak spider tu.. aku biarkan je… ingatkan kalau kita begerak, tepelanting lah dia kat mana2 tepi jalan… ye lah.. kita yang cerdik ni pun.. kalau tak betul2 grip pemandu .. maunye jadi longgokan sampah kat tepi jalan sudahnye… tapinye bila selang sehari dua kang.. ado yo balik mende tu.. sudahnye.. aku daftarkan motol aku tu dengan nama Spider… kengkawan aku pun duk panggil Spider gak… dah cam kenalan rapat je… kalau yg tak tau tu bile timbul nama Spider.. mulalah ternganga-nganga tanda tak paham…

Kendian.. aku ada beli seko lagi motol.. kali ni motol cup plak.. Suzuki RC80.. bapak lembab nye dak motol aku seko ni… bunyik nye jangan cerita lah.. cam bedoza diesel!!! hahah!!! masalahnye ngan motol ni.. dah lah lembab.. lepastu.. hobi dia nak langgo lembu… kejadian ni slalunye jadi waktu pepagi bila aku nak gi kelas… yo lah.. break nye pun tak berapa befongsi.. ada karbon banyak!! so… bila sampai je kat area lembu suka melepak… mula lah nak belanggo.. yang si lembu2 tu plak.. time aku lalu lah… beria2 dorang ni nak melintas.. macam kan takde waktu lain yg sesuai je dah!!! naik heran aku..!! ibaratnye, bila dorang dengo je bunyik moto aku datang… dorang dah bebisik antara satu sama lain… sambil senyum sinis pastu.. lintas ramai2..

Lansung aku namakan motol aku tu “Lembu” erm.. comel jugak lah rasenye.. hahaha!!! aku slalu borak ngan Dak Lembu ni… sebabnye bosan dow gi kelas… lalu lak kawasan hutan… sensorang lak tu… kalau ingat2 kan balik.. cam hampeh je rasanya!!… tapinye last sekali aku jumpa Dak Lembu ni kat Umah abang aku kat Wangsa Maju.. dah tinggal rangke je… satu hari tu dia tak sihat.. so abang aku letak lah kat bawah umah flat dia tu… bila tengok… satu hari, satu barang hilang… memula side mirror.. esoknye meter.. pastu taya… lama-lama kelamaan… tinggal tulang je!! cian betul aku tengok… gitulah tamatnye riawayat Dak Lembu…

Kendiannye aku beli plak sekol kereta… ye lah.. asyik layan moto jek… nak plak rase pegang stereng!!.. padahal takde lesen pun aku ni… “Tenok” gitulah nama nye… dia ni kereta lama.. sama baya ngan aku… tahun 70an… Ford Escort… kaler putih.. tapi berbumbung hitam… skali pandang cam tenok je… tu yg lekat nama dia tu… hahahah!!! klaka lah kreta tu… aku beli cash tau… RM1500, time ni aku dah bekawan ngan Dak Ayu dah!! kirenye nak ajak bedeting lah… kondisyen bapak buruknye Dak Tenok neh… tak ramai manusia yg berani naik kreta aku seko ni… kalau masuk dalam… boleh tengok jalan dari celah2 lantai kreta tu… hahahah!!! kalau cicir duit boleh celup dari dlm krete je…

first time aku nak bawak Dak Ayu naik.. adalah satu kisah ni… aku pun bukannye cekap sangat bawak kreta… so pegi lah jemput dia kat umah…. ok lah.. bila dah jemput tu.. gi lah ronda2.. sampailah kat satu simpang… (dekat Keramat AU3)… bila line dah clear… kiri kanan dah takde kreta lalu lalang… tatkale aku nak masuk gear satu… “Coit!” …. Lah!!! tecabut pulak batang gear kreta tu!!! hahah!! Nayo!!! Tetibe rase cam nak pitam je aku time tu.. Dak Ayu dah gabra dah!! mungkin dia tertanye2 kenape rakus sangat aku bawak kreta.. sampai tecabut tuil gear aku kejekan… mana tak nye… owner sebelum tu pakai letak je menatang tu tampe menyekru kan tuil tu.. setidak-tidaknye gam lah pakai gam UHU ke double side tape ke… isk! buat gelabah je…

Bila aku tinjau.. ada lah sikit conet yg boleh di pegang untuk masukkan gear.. adalah dalam 1/2 inci je.. so nak tanak… seblom kreta belakang kasi hon!! aku grip conet tu ngan hujung jari.. pastu masuk gear satu… pastu jalan kedepan cari port utk betulkan pencabutan yg terjadi tadi… itu yg best nye Ford Escort ni.. gear dia memang lembut.. senang nak masuk!! silap2 kalau korang bawak kat Highway.. tebersin plak… mau dia drop gear sendiri kut… punye lah nak bagi tau betape senang gear nak tuka.. hahah! melampow!!! “Pap! Pap! Pap!” (tampar pipi sendiri kiri dan kanan berselang seli sebab melampow sangat perangai ni!!!) kejadian tu memang amat menggelakkan… aku ngan Dak Ayu tak dapat nak lupakan kisan tu.. sampai skarang… melainkan bila dh tua nanti.. ditambah plak ngan penyakit nyanyok.. lupa lah kut!!! (Nau’zubillah!!)

Isk!! banyak lagi lah bende yag aku bagi nama… ringkasnye..

Aku jual Dak Spider… lepastu aku beli Brand New Kancil… nama dia Kiki… skang Alang aku guna… sihat lagi sampai skang… lepas beli kiki… aku beli plak… Proton Satria… aku panggil dia Hulk!! sebab dia bewane hijau… Pastu.. aku beli plak Kereta Proton Wira… kaler hitam… aku ngan Dak Ayu namakan dia dengan nama “Dayang”… besempena nama watak Dayang Senandung… sebab bertubuh hitam…. aku jugak ada Lap Top bernama Latip… (kalau semak post yg lepas ada entry pasal dia ni)… pastu seko lagi Lap Top nama Nasir… dan Lap Top yg terbaru ni plak namo dia “Qochee”…

Hand phone Nokia 6780 aku dulu plak namanye Aiko… iPhone aku skang ni plak nama dia “Buah”… isk!! banyak lagi lah kengkawan.. nanti ado maso aku masukkan lagi… memandang kawan aku baru je tipun ajak jumpa… so aku berenti kat sini je dulu… jumpa lagi dlm post2 yang akan datang…!!!!

Daaa!!!


Actions

Information

12 responses

30 07 2009
JuhaLens

Aku lak kalu benda2 nie, tak pulak aku nak tarukkan namanye.Tapi kalu minatang aderla.Kucing aku,namanye Yula.Sebab dia suke ngesot cam ular.

Tawaran ko tuh memang dialu-alukan.Aku rasa baik kita jumpo face to face. Baru ‘Satu Malaysia’. Ko kena belanje..Baru bleh deal.Aku pun bukannye pro bangat tentang amik gambo.Kita jumpa kita bincang dulu…

31 07 2009
akubye

Hahahaah! jelmaan ula ke ape itu kusying!!! Mak aii.. menggunakan moto “1 Malaysia” terasa aku ni cam kaum bukan melayu je bile ko kate cam tu.. huuhuhuhu!!! okel.. nanti ado maso terbuang.. kito ketemuan…🙂

31 07 2009
k.e.r.i.

apa ke pelik nau nama-nama barangan peribadi ko ni encik bye.
hahahaha.
seram pulak dengar gelak sendiri pukul 5 pagi.

31 07 2009
udek

ya..sayalah orang yg tukang lap cermin keta tenuk tue di kala ujan hehehe..

31 07 2009
rinna pilah

alooo pakcikkkkk

31 07 2009
rinna pilah

osah lamo den tak masuk sini kannn
ekau po kabar?? bilo nak jadik bapak nihhh??
ado tando2 tak???? wahahahaaa

31 07 2009
mama-imran&idlan

salam, bro bye..lepas ni pikir2 (buat simpanan dulu) nama2 tuk anak plak eh..jangan bagi nama yg bukan2 udah le..hehehe…

31 07 2009
rinna pilah

aloo pakcik bye jual roti😛

ko tau dak den poie kek bukit tinggi tu kan dah potang bonar ha
tampo d rancang rapi den rodah jo tompek tuh..memang best la
kek kepalo hotak den ni bye oiii..tp tak tau la kek org lain camno
ghaso eh..tp memang den suko tompek nihhh lomentikkk gilerrr
indah dan nyaman tau bye….seswai la tuk den yang gilo posing nih
wakaakaaa!!!!!! nanti den nk poie lg la d lain maso..arituh den tak sompek
nak poie kek japanese home tuh….alahaiii….!!! huwaaaa!!!

31 07 2009
rinna pilah

apoo?? ekau kono bayar tuk weding photog.???
uiksss memang buek duit dorang ekkk
300 yo kono bayar? mahal gak kan?

31 07 2009
kui

hahhahaha mmg lawak la ko ni bye… terbayang lawaknye part gear tercabut..hahahahahh

3 08 2009
udek

abg kury..slamt menjangkau usia..semoga pnjg umur, dimurahkan rezeki dan bahgia selalu..Ada potong kek ka??

4 08 2009
akubye

ada… were ngan kengkawan dia buat seperais party kat area Kuang!! huhuhu! makan steambot berselang seli dengan mengunyak kek pisang!!! TQ Udexs!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: