MENU

22 05 2009

Aku terpakse mulakan post kali ini dengan bunyi yg tak asing lagi…

Trut! Trut!.. Trut! Trut!!!…

Isk! capo pulak yg tipun aku tengah pagi neh!… dari terus tertanye-tanye baik aku semak sendirik… erm… Dak joe rupanye… apo yg dio nak plak ni.. dah lamo tak tipun, tetibe tipun plak…

Aku : Yes Bro.. pokaba!?

Joe : Sihat bro!

Aku : Apo cito eh ni!?

Joe : Nak tanye.. ko buat design menu tak!?.. member aku nak mintak ko design kan..

Aku : Erm.. segala alah design aku buat bro!… tada masalah…

Joe : kalu okey.. ko datang “Restoren Pinang” ni jap.. kat Bukit Tunku ni.. jumpa owner dia.. ko bincang lah sendiri ngan dia…

Aku : Okey.. nak gerak kang aku tipun ko balik.. Thanks Bro!

Erm.. tugasan baru… buat menu lah plak… kalau ikutkan pengalaman aku.. ni musti kena amek gamba sekali ni… kalau guna gegamba dorang takut tak menepati citerase…

kalau ikut kan .. ini job aku ke tiga melibatkan amek gamba makanan (masakan) 1st dulu amek gamba utk “Ani Sup Utara”.. kedua nye.. amek gambar Western Food Dak Norman Hakim…

dan kali ni plak.. restoren member Joe Radzwill plak… so.. pengalaman yg lalu dapat lah memabantu aku dalam menyetelkan tugasan kali ini…

Seperti yang di was-was kan sebentar tadi.. ternyate memang aku kena amek gambo makanan tu… setelah bincang gitu..gini… begitu.. begini.. so tetaplah tarikh nak menjalankan urusan pengambaran tersebut…

Berikut sedikit gambo yang sempat aku uploadkan… menu eh blom siap lagi… tongah poning pilih gamba…

PINANG-01

PINANG-02

PINANG-03

PINANG-04

PINANG-05

PINANG-06

PINANG-07

PINANG-08

Tak lah bagus mana pun.. yang penting aku akan terus belajo menggayakan makanan2 ni… ada sapa2 yg sudi aja boleh menuntut!! ahaks!


Actions

Information

31 responses

22 05 2009
k.e.r.i.

terliur lah weh.
btw, restoran ani sup utara tu aku pernah lepak dekat seksyen 7 shah alam.

22 05 2009
kui

PERGH. mantap a. bila leh bguru ngan ko ni. .hehe

eh bila pas amik gambo, sumer menu ni ko pedajal ke? hehehehehe…

23 05 2009
mknace

cool dah tu bro

23 05 2009
yong

bagi aku dah kira terer dah ni…

23 05 2009
nurul

den tgk lawo dah..
smpai trliur2 dh nie…

23 05 2009
mumy

sedapnye tgk makanan2 ni..tetiba je rasa lapar plak..

23 05 2009
mummy alisdania

ni belum makan lagi tengok dah terliur…x baik tau bg org mcm aku ni terliur..dah la berbadan dua…kah…kah…
sedapnya…
cantik sgt picas tu..bila nk dtg shoot kat langkawi ni?

23 05 2009
zana

bye
dlm bebyk…aku x leh tahan arr nengok laksa tu..
giler peberet aku tu….

23 05 2009
ai

MEH AKU AJO KAU BYE! TP BUKAN CARA NAK MEN’SNAP’ GAMBO LA..AKU NK AJO KAU CARA NK BEDAL MAKANAN2 TU! MOH KITA!!

24 05 2009
lieya

wah terra…terra…kire cun tu…aku tgk pun dah bisa terliur…keh keh keh tapi aku pun same cam kak ai…..bab nak bedal makanan tu no.1 he he he

25 05 2009
shima zahar

LAPORRRR……………………………………….

25 05 2009
sitione

haaaaa..ko klo nk bajar membedal makanan tu semua ajak aku sekali..aku nk tumpang mulut bersama2 ngn dak ai tu ha..wakakakaa

25 05 2009
umie

bye…
gambaq laksa tu…tengok pun dah tau mesti sedap…
tu namanya….gambar ko ni dah memberi kesan yg lapar…

26 05 2009
kak t

salam bye..

umah abg t kat apt lestari..

sedap2nya menu ni semua.. harus dicuba ni? pas amik gambar2 tu.. bye try tak makanan tu semua?? tgk gambar pun dh tahu sedap apa…

selamat maju jaya..

have a nice day..

jaga dak ayu baik2 ok!!

26 05 2009
bibu@wilda

adoiiiiiiiiiii sgt2 kecur aku tgk ni..huhuhu mane aku nak carik menu nihhhhhhhh tolooooong!

26 05 2009
Dak Ayu

ahhh…! time2 aku tengah diet ni la kau nak buat enteri pasal makanan!
sapot aku ok bebeh?😀

26 05 2009
baipower

aduh bye ooiii… si nazhan tu garuda kecil… mana padan nak ganding ngan dak ayu.. boleh gulung tikar bisnes…hehe..
tentang shooting tuu… nanti kalau kami sekeluarga terlepas ke kl..
kak bai set lain ekk! harga kawan tau,, tak mau harga musuh..

27 05 2009
mama-imran&idlan

cedapnyee…tu sume makanan melayu tu… saya suke..
nyum nyum..

29 05 2009
saupix ahmad

suma nampak sedap sangat.. tiba2 kedengaran keroncong sumbang berlegar di perut aku huhuhuh😛 mintak sket laksa tu..

1 06 2009
JuhaLens

Suma makanan ala-ala kampung gitu…Makanan prebret aku laksa tuh…
3 mangkuk pun bleh setel punya…
Memang ader teringgin nak upload pic si dak sarah tuh….Tapi pc baru je
format…Photoshop cs2 ilang.Tengah selongkar cd-cd neh….Aduh poning.
(Untuk Dak Ayu) Dak Ayu bila la ko nak beranak.Dah tak saba nak nengok anak buah den tu..
Peh tu bleh la ko upload pic dia sampai ponuh pc…..ha…ha…ha….

1 06 2009
ilin

mee goreng satuuuuu!

3 06 2009
wak joe

pewittttt,,,,, caya la bye,,, 50mm ko ni..

4 06 2009
ai

Nape aku baru prasan kau yg amikkan gambar ani sup utara tu?? Hebat la kau Bye..!

Ni, aku ada pesanan utk Dak Ayu:

Ayu..Kau boleh je klik iklan nuffnang tu sendiri. Lepas kau klik tu, kau minimize kan pon bleh. Kau nk view pon bleh. Kalau cam aku, aku klik bebanyak pastu aku minimisekan sekejap. pehtu aku tutup la. pehtu klik2 lagi..dah lagi..dan lagi…muahahahahahaha…

5 06 2009
en_me

mancongkammm tewww..

7 06 2009
ekin cikinot

aku suke pic laksa kari tu je… sbb aku suke mkn laksa! hahaha…
terliur aku tgk laksa tu lar…huishhh… ngidam la pulak pg2 buta nih😛

10 06 2009
kak t

hi bye.. ni mesti busy.. lama x berupdate..

apa2 pun.. wish you good luck..

semoga bye terus berjaya..

jaga dak ayu baik2 k!
🙂

12 06 2009
LITTLESTARS

wah…………sodap menu itu…
buat aku lapar..

12 06 2009
udek

nyum..nyum.. bile nak letak gambo nasi ayam hehe..

nak nasik ayam were masak tau huhu..

19 06 2009
baipower

aluuuu bye… sonyap yo! lamo bona betapo yo…

26 06 2009
kumbang

perrgghh..smart!!!suke..

6 07 2009
kak dOd

kak dod pun nak berguru jugak lah
leh KO?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: