MAJLIS PERKAHWINAN SAUFEE

8 05 2009

Wallahwey!… Tak penah seumo usia gemilang terbilang aku neh, rasa sepenat ini weh!!… Erm… Jap! check balik… ye ke tak kenyataan melulu aku tadi tu…

Mungkin tak lah kut!.. kira job kali ni antara yg paling penat lah kut…

Bergegas pulas aku dari KL menuju ke Pahang menyusuri highway Karak yg agak merengkeh pergerakannya akibat jln yang sesak dek cuti hari pekerja… berbekalkan urusan penghantaran kengkawan jurufoto yang lain ke separa destinasi mereka… dorang satu team.. kena cover wedding kat Triang… segerombolan lagi kat area Raub.. dan aku plak cover majlis perkahwinan sepupu aku sendirik…

Sementelah tibo di persimpangan empat dimana pusat perpisahan aku ngan dorang.. sambil menunjuk arah perlu mereka cerobohi… tak cukup dengan telunjuk jari menunjuk arah… disupport plak dengan isyarat muncung bibir mulus aku ni… dorang pun menjerit orait secara tak serentak tanda paham dengan arahan yg diberi…

Makanya.. aku ngan assistant yang consistent…yakni Dak Ayu terus meluncur menuju Ke Negeri Sembilan untuk urusan menangkap gambar sepupu aku yang dinyatakan sebelum ini… (sila semak kalau dah lupa)..

Tugasan kali ni memenatkan aku mungkin disebabkan cuaca yang amat panasss… disusuli dengan tegukan sirap sejuk kenduri yang acap kali… jadinye kombinasi sempurna berikut mendatangkan bencana dalam sistem kesihatan aku… maklumlah aku ni mudah sakit orang nye.. terkejut sikit, sebab orang bersin seblah telinga pun boleh jatuh sakit aku ni… silap2 boleh kencing manis plak jadinye… isk! teruk betul aku yek!!!

Dengan kerjasama yang tulus mulus dari pihak pengantin dan pihak bukan pengantin.. maka sesi tangkap gamba kali ni boleh dikatakan amat berjaya… so berikut ada sikit gamba buat tatapan semua…

sopi-021

sopi-03

sopi-04

sopi-05

sopi-06

sopi-07

berikut yeklah gambo uwan aku belah ayah ngan mak…

uwan-01

uwan-02

Manakala yang bakal menyusul ni plak gamba salah seorang sepupu aku.. along Hisyam…

along-hisyam

Seterusnye gambo sedara mara yang tersayang…

ramai-011

Yang ini adalah gamba anak adik aku… kirenye dalam bahsa mudah.. anak buah aku lah…

anak-timah-01

anak-timah-02


Actions

Information

18 responses

8 05 2009
ai

ponek kau tu takdo la sampai mati kering lagi kan Bye? biasola..dah kojo. Aku ni pon semenjak jadi tokei kodi ni pon dah macam keliwon dan rupo aku ni ha..😛

mmg cantek la gambar2 kau amik..

8 05 2009
umie

berjanggut aku nunggu entry ko ni…
bye…aku rasa obat yg buleh buat ko tambah sehat adalah..
ko kene resign dari isap rokok…

8 05 2009
bibu@wilda

lom sehat seponuhnya?

8 05 2009
lieya_latif

pergh…terkesima tgk pic pengantin kat pokok getah tu….cantik woooooo…..leiya ni kalo diberi pilihan amik gambor kat area2 bangunan cam putrajaya or area2 hutan kg cam pokok getah…den pilih pokok2 kot….hi hi hi

kiut miut anak buah…nak tunggu plak bile anak buah tu nak dpt ‘sepupu’ hik hik hik

8 05 2009
yantz

wah variety nyer gambar…pe2 pon superb cunz gambo panten n baby tu…

9 05 2009
JuhaLens

Sepenat-penat ko tuh aku rase penat lagi asisston ko tuh.
Aku rasa aku kenai la yang dok pegang gambar passpot tuh.
Tok kadi kan……………………..
Gambar cantik gak aaaa….. Good Job.

11 05 2009
yong

ekau maki mantappp!

teruskan usaha murni dan bakat anda ni en bye…
shoot gmbr baby banyak2 bye..aku suka tgk!

11 05 2009
yong

bye..aku silap taip..

aku nak taip ‘makin’..
tapi tak tertaip hurup ‘n’…huhuhuhuhu

13 05 2009
yaR-t

laa..bye ko dh pindah umah kerr…baru ku tahu…lama tak mengOmen kt page ko….dh ada baby lom?🙂

13 05 2009
ruziawatibukhari

salam bye..
sukanya tgk gambar2 ni.. cantik2 gmbr kawin ni bye.. terang/jelas sampai t terpaku seketika.. u mmg xpert bab2 mengambik gmbr ni bye!!
pengantin tu mmg dh sama cantik sama padan.. tp gmbr u ni.. buatkan mereka tu “hidup”

i like it!!

keep up a good work ok!!
🙂

14 05 2009
saufee si perantin...

haha…atam..lawa gilo gamba kek kobun gotah tu…sungguh tak sangko…copek2 la sikit siapkan org pnyo gamba…tak saba nk nengok ni

14 05 2009
sopitkotam

laaaaaaaaaaa…..dah pindah ko, baru tau ni ha..tapi yg ponting gmbr cantikkkkkk punyo

16 05 2009
jeff

>> lovely shots…

16 05 2009
zana

mau x tekejut sistem badan ko bye
tengah2 panas ko balun air sejuk berkoyan2….
terkujat2 sistem badan ko menerima keasingan suhu …ha ha ha

oiiitt….apsal gambar pengantin kat kebun getah jadi cantik hasil kerjatangan ko erk….nie yg x puas hati nie…..aku nak gark ler lepas nie bergambar kat kebun gotah ………..

18 05 2009
mama-imran&idlan

salam..bro bye..lmbt la update blog..apa kata sy suggest yr wife aka pn.ayu yg tlg updatekan..muahahaa..boley gitu.. ye la kan korang kan asben&wife..cite samo jo..x la penat nunggu entry baru nih..

21 05 2009
watie

x kena susu getah ke baju pengantin tu…
kemain besandar2 kat pokok tu…

hehehhe… tahniah untuk sepupu ko tu ye…
moga bebahagia hingga ke anak cucu…

21 05 2009
ciklinn

lor kau hapdett bye..camne aku leh terlepas pandang nie…..

wah sgt roamntik peranting dlm kebun getah…… tahniah bye dek tembakan kau kebun getah tu jadi tersgtlah lawonyer……

22 05 2009
AZUE

BYE..PESAL X DATANG KENDURI ADIK DEN…ADO JOB YERKK…XPOLAHH….
HMMM NAMPAKNYER DAH MAKIN SLOW EKAU NGAPDET NIE BYE…CUTI SKUL NIE PASTI EKAU BZ KANNN..KANNN

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: