LATIP DALAM KENANGAN

11 04 2009

latip-dalam-kenangan

Sedih… Pilu… itulah yg mampu aku luahkan… LATIP yeklah seekor laptop kesayangan aku… tapi sayangnye, umo dia tak panjang… 3 tahun lebih je… banyak tul jasa dia pada aku… bila aku amek keputusan nak tekun dalam dunia grafik secara solo, maka aku beli dak Latip ni… Alhamdulillah! banyak gak kejayaan peribadi yang aku kecapi (kecapi ni tak kene ngene ngan pantun gendang gendut tu tau) bersama2 dak Latip ni… tapi tak lupa juga dorongan dan sorongan dari Dak Ayu (isteri). tadi tu bukan ayat terpaksa tau.. memang Dak Ayu merupakan unsur terbaik yang ada di persekitaran hidup aku.

Bila aku amek keputusan untuk berjinak minak dengan dunia fotografi plak… Latip lah yang menjadi pelengkap dalam memberi impak dalam presentasi gegambar yang aku amek. Mak aii.. ayat ape yang aku taip ni…!? impak lah.. presentasi lah.. hahaha… bukan aku nak pakai ayat2 seleweng macam ni.. ahaks!

Yup!!… banyak jugak portfolio agak besar aku dapat laksanakan dengan bantuan Latip (sesungguhnya dengan izin Allah yang maha kaya) siang malam aku mengerah tenaga Latip… kalau lah benyawa dak Latip ni.. maunye kena sound aku ni.. “ape tak reti nak tido ke mamat ni!!” hahahah…. bermula dengan projek “Kempen Penghayatan Islam Hadari” yang salah satu billboard nya terpampang kat flyover Jalan Parliment… projek “International Martial Arts 2008 & World Peace Congress” yang menyaksikan aku dapat jejak kaki buat pertama kalinya di bumi US (TEXAS)… projek Unity Band… projek publish buku “Malaysia Leaders” yang mana sampai tahap aku dapat jumpa dengan Tun Abdullah (Pak Lah) secara trio kat rumah dia, tak lupa juga dengan dak Latip jugak aku dapat produce Kad Kawen aku…banyak jugak job wedding album yang dapat dibikin…dan banyak lagi lah… projek yang kecik2 pun banyak gak… kalau aku list kat sini mau naik jemu korang menghafalnye kang… sebab ada kalanye aku akan tanya korang nanti… kalau tak dapat jawap kena tuil tulang kering… tak lah… aku bukan lah seliar itu… ahhaah!

Sampai satu tahap Dak Latip tak dapat lagi follow aku… satu hari tu aku picit pepunat ON dak Latip… Latip tak bagi respon… picit lagi… masih camtu jugak… dan lepas aku hanta Latip kat kedai Leong… baru aku dapat tau yang Latip dah tak “berfongsi lagi… ada karbon banyak!” cam iklan petrol lah plaks!Ā  motherboard ngan screen Latip dah out!… kalau nak baiki pun dah macam harga beli yang baru je… so… aku amek keputusan rehatkan saja Latip…

Trima kasih Latip…. kau banyak tolong aku…


Actions

Information

12 responses

11 04 2009
Dak Ayu

tang pekataan ‘unsur terbaik’ tu memang gua tak bleh handle.

11 04 2009
mia the gorgeous

siut ko… ingatkan sapre dak latip tuh

12 04 2009
akubye

alahai mia.. aku tak lih masuk blog ko lah… “mintak izin masuk penunggu gua”…šŸ™‚

12 04 2009
ai

rehatkan ke? kuburkan? nasib kau latip…šŸ˜¦

12 04 2009
ai

oiii..! apesal aku bukan dalam lis kengkawan kau?? apesal? mengape? kenape?šŸ˜›

12 04 2009
sitione

syabassss ! ! ! tahniah atas usaha anda tuk cuba tidak menyibukkan diri sekali sekala..wakakakakakkakakaka

amboi ko bye..busy x hingat haaaa..ku ingat kan ko dh ditelan bumi ke..upanya ada lagi haaa…

ha apa citer ni?dh start nk bergelar bapak ke idak?

nk gak tau berhasil ke idak usaha keras ko bedua..muahahahaha

btw..ayu oo ayuuuu..bwk2 ler nengok laki ko ni..jgn lag bg dia keje tanpa berehat..muahahaha..kang x berhapdet lg ler blog dia ni..

kuikuikui

12 04 2009
mia the gorgeous

jap tgh under constructions

12 04 2009
akubye

Hahaha! den dah masukkanlah AI oii…PokPek tu kau lah tu… TQ sudi jengok aku kat sini… u my pren!!!šŸ™‚

12 04 2009
KakMeen

Amboi bye…igt lama x nmpk gi mana…ghopernye pindah ghumah banglo lawo….
>>tp iyer ker akak ni slh sorg kwn ko…ada ler setahun 2X jer jejak umah ko tu…dah ko pun maleh nak jejak kaki kt umah lama aku…heheheh
http://jasmeen.fotopages.com

12 04 2009
nurul

byknyo jaso dak latip tu yo…
tu nk kono direhatkn kojap ko or terus pencen dak latip tu?
huahuahua…

12 04 2009
akubye

Dah pencen dah dak Latip tu Nurul oii… Kut aska pun kalau hari2 bekojo tak lolap-lolap, maun mati di perbatsan dek eh!! hahahah!!

16 04 2009
azamfauzi

mobo jer problem … itu hakdisk kasik angkat keluar bikin external. janji boleh. skg pakai apa plak? macbook pro? precission? jgn amik acer dah … sux !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: