Ya Allah.. Aku bertaubat kepadamu!!!

11 11 2012

Dak Hirman dengan sapa tah tu.. Member opis dia kut… Erm.. Follow je lah… Aku dah lupa apa yg dibualkan.. Dalam pada duk  Bejalan sambil bebual.. Tetiba dua2 mamat ni lari ke arah sebuah public phone.. Hirman sentap sesuatu dari sisi kiri public phone tu.. Aku nampak mcm litar elektronik sebesar kertas A4.. Disebelahnye pulak member dia yg aku tak kenal tu buat bende yg sama.. Isk!! Apehal plak nih…

Tak semena-mena… Public phone tu berasap.. Alahmak… Aku jadik sedikit cuak… Aku tengok sekeliling… Kereta sebelah aku plak berasap!!! Tak sampai beberap saat setiap kenderaan keluar asap… Dan aku dapat rasa tanah yg aku pijak berderap… Terus hujaN turun… Aku rasa lega sangat.. Bolehlah air hujan ni kang kurangkan asap yg tah apa puncanya menjelma ni…

YAllah.. Bila hujan tu menitik je… Tanah sekeliling aku plak berasap.. Ahh.. Aku rasa mcm tahu apa yg bakal berlaku ni… Aku lari.. Lari… Lari sekuat hati… Sampai di suatu bangunan apa tah.. Masjid kut..

Sekeliling aku org dah tak tentu hala.. Lari sana sini.. Sempat jugak aku terdengar pengumuman yg lebih kurang berbunyi mcm ni..”wahai umat semua… Masanya telah tiba.. Walau bagaimana pun utamakan yg tua dan yg tak sihat.. Kalau kena hantar hospital.. Hantarlah dulu” camtu lah lebih kurang… Ait! Apa plak ni. . Keadaan dah huru hara sempat plak nak hantar org sakit ke hospital…

Plap!!! Dunia jadi gelaP gelita. . Gelap sangat.. Sunyi tetiba… Waktu tu aku betul2 kompom.. Tak syak lagi… KIAMAT is comming!!! Terdetik dlm hati aku.. “YaAllah… Banyak dosa aku buat sebelum ni… Rasenye Tak sempat aku nak bertaubat… ” aku teringat yg pagi tadi aku sempat lakukan solat subuh… Tapi yg lompong2 sebelum ni.. SejaK akil baliq sampai setua ni… Tah berapa solat yg di tinggal.. Berapa kali melantak maggi ngan kfc dibulan ramadhan… Dan dosa2 lain yg tak perlu nak dihuraikan panjang2…

Cahaya mula menyinar… Dari kelam.. Sedikit sedikit Menjadi cerah… Sayangnya… Dari arah yg bertentangan… Ya.. Dari arah barat!!!!

Aku menangis… Menangis yg sangat2… Setahu aku waktu ini tiada lagi pintu taubat… (betulkan aku jika salah) mulut aku terus terkumap kamit minntak tuhan ampunkan dosa aku… Tak henti2 aku mohon taubat!!! Walaupun aku tahu dah takda gunanya lagi… Aku dah dpt bayangkan seksaan api neraka yg bakal aku terima… Wahai kawan.. Walau sekali kita tinggal solat lah katakan.. Entah berapa tahun kita dalam neraka… Dan setahun disana tah berapa ribu tahun plak di dunia… MasyaAllah….

Tetiba aku tringat Dak Ayu dan Amaani.. Dorang kat kampung… Hari ni baru nk balik kl.. Bertambah hiba aku.. Makin kuat aku menaNgis… Tak sempat aku nak tatap muka dorang buat kali terakhir… Sebak sangat rasenye… BeraPa ribu tahun lagi boleh berjumpa.. Dunia dah kucar kacir… Mustahil boleh bertemu!!!!

“Ya allah ampuni dosa ku Ya Allah… Aku bertaubat kepadamu…”

“Ya allah ampuni dosa ku Ya Allah… Aku bertaubat kepadamu…”

“Ya allah ampuni dosa ku Ya Allah… Aku bertaubat kepadamu…”

* itu lh yg aku alami waktu aku tidur sebentar tadi.. Fuhhhh! Sangat.. Sangat… Sangat dasyat keadaannya…

Wassallam~

About these ads

Actions

Information

One response

12 11 2012
Bibu

Alhamdulillah..hanya org2 yang terpilih shj mengalami mimpi camtu..Sama2 kita perbaiki diri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: